assorted pen and colored papers in organizer case

Trainingen die jou helpen verder te komen in je carrière 

Haal meer uit je professionele carrière door regelmatig opleidingen te volgen. Zo kan een training coachend leidinggeven je helpen je soft skills op het gebied van leidinggeven te ontwikkelen. Coaching bestaat uit verschillende componenten: luisteren naar je medewerkers, analyseren wat de vraag achter een vraag is, op een motiverende wijze ondersteuning bieden en zorgen voor de monitoring van de volgende stappen. Het stopt vaak niet bij een eenmalig advies. Aan een dergelijke training heb je niet alleen wat als lijnmanager. Ook voor een projectmanager, een team senior of bijvoorbeeld product owner kan een dergelijke cursus interessant zijn. Er is meer mogelijk! In dit artikel lees je hier meer over. 

Inhoud van een training rond leidinggeven 

Bij een dergelijke training leer je inzicht te krijgen in je eigen ingrijpreflexen. Deze kunnen een effectieve vorm van leidinggeven hinderen. Ook leer je welke rollen je als leidinggevende aan kunt nemen. Je bent niet altijd een leider, soms ook een manager of bijvoorbeeld coach. Het is belangrijk te leren hoe je deze rollen op het juiste moment inzet om een medewerker mee te krijgen, deze te ondersteunen of bijvoorbeeld te motiveren om de volgende stappen te zetten in een project.

Andere zaken die bij dergelijke trainingen aan bod komen zijn bijvoorbeeld de verschillende leiderschapsstijlen, de wijze waarop je een mindset voor coachend leiderschap ontwikkelt en de manier waarop je confrontaties met medewerkers op een vriendelijke en respectvolle wijze aangaat. 

Andere interessante opleidingen om door te groeien 

Niet alleen een opleiding coachend leiderschap kan interessant zijn voor leidinggevenden binnen organisaties. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een opleiding tot bedrijfscoach, wanneer je energie haalt uit het ondersteunen en coachen van anderen. Coachen is niet hetzelfde als helpen, evenals dat coaching weer iets anders is dan adviseren. Het is belangrijk de nodige vaardigheden op te bouwen om deze coachende gesprekken te kunnen voeren, om op de juiste wijze om te gaan met ethische kwesties die je onderwijl tegenkomt, enzovoorts. 

Ervaringen die je tijdens deze opleiding opdoet helpen je ook in je dagelijks werk. Buiten het vak van een bedrijfscoach om, zal je bijvoorbeeld ook vaak gesprekken met medewerkers of collega’s hebben in je huidige rol. Hoe kun je deze gesprekken op zo’n manier aanpakken, dat ze je zo min mogelijk energie kosten? Op welke manier kom je vanuit een discussie tot duidelijke afspraken? Enzovoorts. Kijk zelf ook eens naar de opleidingen die voor jou relevant kunnen zijn. 

Vorig artikel

De tofste horloges van minder populaire merken

Volgend artikel

Natuurlijke tips voor gewichtsverlies tijdens het sporten