silver and black chronograph watch

De tofste horloges van minder populaire merken

Er zijn gigantisch veel merken in de markt van de luxe horloges. En daardoor maakt het de keuze niet altijd makkelijker: ga je kiezen voor een prachtige vintage dresser die geschikt is voor alledaags gebruik, of toch een sportiever en moderner ogend horloge? Omdat er zoveel keuze is, kun je gemakkelijk online vergelijken en bepalen wat er bij jouw stijl en budget past. Om je op weg te helpen, hebben we wat onbekendere modellen en merken op een rijtje gezet!

IWC

Niet zozeer onbekend, maar minder populair bij de meesten als je het vergelijkt met andere merken als Cartier, Glashütte en Breitling. De collectie van IWC is heel divers: een prachtige vintage 18-karaats gouden horloge in 34mm met een leren band tot een sportieve moderne chronograaf in titanium uitgevoerd: je kan echt alles kiezen. Een van de meest bekendere modellen in de reeks van IWC is de Portugieser, zowel als chronograaf als simpelere three-hander. Deze horloges kosten op de markt zo’n €4.500 tot €6.500, afhankelijk van de staat van het horloge. Past ie in jouw straatje?

Audemars Piguet Royal Oak

De Royal Oak van AP is een van de meest iconische modellen in de markt van luxe horloges, en wordt vaak gezien als kostbaar of onbetaalbaar. En daar willen we even wat scherpte in aanbrengen: natuurlijk is de Royal Oak erg prijzig, maar deze horloges zijn ook te verkrijgen voor minder dan je misschien denkt. Een rosé gouden Royal Oak kost een fortuin, maar een stalen variant uit de jaren 90 met een Quartz uurwerk is al een stuk betaalbaarder: vanaf zo’n €13.000 zijn ze vinden. De duiker in de Royal Oak collectie is ook redelijk betaalbaar: de Royal Oak Offshore is een chronograaf, een duikershorloge en kost je zo’n €20.000, terwijl de meesten denken dat dit horloges zijn van €60.000 en meer.

Patek Philippe

Een van de grote drie op de markt van luxe horloges is Patek Philippe. Ook hier kun je gemakkelijk tonnen aan uitgeven, maar minder is zeer zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een vintage Patek Philippe dresswatch kopen voor zo’n €4.000. Natuurlijk is dat nog steeds serieus geld, maar voor de kwaliteit, het uurwerk en de uitstraling is dit het zeer zeker waard. Onze tip? Kijk lekker online, vergelijk waar nodig en onderhandel natuurlijk altijd over de prijs!

Vorig artikel

Hoe richt jij je woonkamer in?

Volgend artikel

Trainingen die jou helpen verder te komen in je carrière