/

Lil Kleine: vriendin, vermogen, carrière en kosten om te boeken

Als er één rapper is die bekend is onder het Nederlandse publiek dan is het Lil Kleine wel. Deze brutale rapper uit Amsterdam weet iedere keer weer de krantenkoppen te halen. Onlangs heeft hij flink wat stof doen oplaaien door verwikkeld te raken in een mishandelingszaak met zijn vriendin. Maar hoe zit het nu echt met Lil Kleine? Wat doet hij eigenlijk buiten de muziek om? En wat is zijn eigen vermogen op dit moment? Wil je hier antwoord op krijgen dan raden om dit artikel zeker even goed door te lezen. We laten je vandaag namelijk een volledig kijkje zien in het leven van deze bekende rapper. Na het lezen van dit artikel weet je tenminste pas écht wie er op het podium staat.

Opvoeding en zijn jeugd

Straks gaan we dieper in op de muziek die Lil Kleine heeft gemaakt en over het geld wat hij hiermee heeft weten te verdienen. Maar voor we hier aan toekomen zullen we toch een duik in het verleden moeten maken. Dit is namelijk de enige manier om te zien hoe hij aan zijn drive komt om naar de top te klimmen. Lil Kleine heeft ook wel Jorik Scholten in het echt. Het zal je niet verbazen dat zijn naam komt door zijn kleine lengte. Hij is geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam, dit maakt hem een van de jonger rappers van ons land.

Al op vroege leeftijd werd hij blootgesteld aan een divers muzikaal landschap. Zo hield hij erg van rap, maar vond hij het ook leuk om mee te zingen met de laatste Hazes nummertjes. Doordat hij op is gegroeid in een creatieve omgeving is het hem gelukt om zijn talenten op gebied van muziek zo goed mogelijk te ontwikkelingen. Toen hij vrienden werd met Lange Frans begon hij langzaam aan te rappen in plaats van te zingen. Hij heeft zijn succes dan ook mede te danken aan deze andere bekende rapper uit de Amsterdamse hoofdstad.

De opkomst van Lil Kleine

Lil Kleine brak in 2015 door in de muziekwereld met zijn single “Drank & Drugs”, een samenwerking met mede-Nederlandse artiest Ronnie Flex. Het nummer werd meteen een sensatie, bereikte de top van de Nederlandse hitlijsten en kreeg heel wat reacties te verduren. De vrolijke melodie en zoals je wellicht wel kent controversiële teksten stuwden Lil Kleine snel in de schijnwerpers. Sommige mensen vonden het allemaal teveel van het goeie, maar voor Lil Kleine was iedere vorm van publiciteit goed voor zijn carrière. Sindsdien heeft Lil Kleine talloze hitjes gemaakt die overal op de hitlijsten te vinden waren. Tracks als “Alleen”, “Krantenwijk” en “Loterij” zijn gegroeid tot wellicht de bekendste nummers van de Nederlandse rapwereld van de afgelopen jaren. Zijn kenmerkende rapstijl en zijn energie tijdens het maken van zijn muziek maken hem erg uniek om te horen ten opzichte van andere artiesten.

Persoonlijk leven en relatie

Lil Kleine is in de media open geweest over zijn relaties. Hij heeft een langdurige relatie met Jamie Vaes, een bekende Nederlandse actrice en presentatrice. De relatie van het koppel werd op grote schaal gevolgd door fans en de media. Hier kwam vorig jaar alleen een keerpunt in toen ze uit elkaar bleken te zijn gegaan. Lil Kleine had haar namelijk mishandelend toen hij samen met haar in de auto zat. Dit wordt overigens ontkend door Lil Kleine. Nu de rechtszaak achter de rug is, is ook de relatie helemaal ten einde. Wel hebben ze afspraken gemaakt over wat ze doen met het gezag over hun zoontje Lio. Lio verblijft op dit moment nog bij zijn ex Jamie.

Lil Kleine zijn vermogen en succes

Lil Kleine’s succes in de muziekindustrie heeft hem niet alleen maar fans opgeleverd, maar ook een hele hoop geld. Hoewel de exacte details van zijn vermogen niet openbaar zijn gemaakt, is het duidelijk dat zijn nummers op Spotify, uitverkochte concerten en eigen drankmerk hebben bijgedragen aan zijn financiële succes. Zijn vermogen wordt op dit moment geschat op een paar miljoen. Daar komt ook nog eens bij dat hij talloze dure horloges en luxe auto’s heeft, waaronder een Mercedes G Wagon van ruim 300.000 euro.

Lessen van Lil Kleine

De carrière van Lil Kleine is echt te danken aan Jorik zijn drive om grenzen te verleggen en muziek te maken die zijn fans eet te boeien. Met meerdere succesvolle albums op zijn naam heeft hij een hoop als artiest laten zien. Dit geldt niet alleen voor het aantal nummers, maar ook voor de stijl die er op te horen is. Naast zijn muzikale inspanningen heeft Lil Kleine ook opgetreden tijdens diverse Nederlandse televisieshows en heeft hij zelfs in de serie Van God Los gespeeld. Dit laat wel zien dat het een jongen is die er alles aan zal doen om bekend te worden in de ogen van het grote publiek.

Kosten om te boeken

Voor degenen die zelf graag een optreden van Lil Kleine willen meemaken, is het belangrijk om te weten dat hij niet bepaald goedkoop is. De exacte kosten voor het boeken van Lil Kleine voor concerten, prive-evenementen en festivals zijn afhankelijk van factoren zoals het type evenement, de duur en de locatie. Ga er over het algemeen wel vanuit dat je minimaal 20.000 kwijt bent, als het niet meer is. Zeker niet goedkoop, maar dan heb je wel een feestje om nooit meer te vergeten.

Dé rapper van onze tijd

Met een flinke dosis arrogantie en lef is er één ding wat we van Lil Kleine kunnen leren: je komt ver in het leven door een beetje brutaal te zijn. Alleen op die manier is het mogelijk om deuren te openen en om verder te groeien in het leven. Nu moet je hier natuurlijk ook weer niet in doorslaan, het draait zoals altijd om het vinden van de juiste balans. Een ding is zeker, Lil Kleine blijft ons weer verbazen door keer op keer de krantenkoppen te behalen. Of het nu slecht nieuws of juist een goede roddel is, hij weet in ieder geval de media op te zoeken. Niet voor niets dat heel het land hem kent!  

Vorig artikel

10 beste moppen

Volgend artikel

Rob Jetten: Afkomst, Vriend, Carrière, Baard en meer