beige and black radio

Giel Beelen: kind, vriendin, radio en meer

Giel Beelen. De man wie ooit bekend stond als een van de bekendste radio-Dj’s van ons land, maar zich tegenwoordig ook inzet voor een hoop andere organisaties en bedrijven. Hij is volgens sommigen verandert van een knappe, aantrekkelijke gozer naar een bijzondere verschijning. Met al die lange, verstrooide haren en een scheve bril op de neus.

Nou ja, je mag vinden wat je wil, denken we maar. De uiterlijke verschijning van Giel Beelen is in elk geval niet iets waar we het nu over gaan hebben. Daarentegen zullen we het hebben over zijn veranderende thuissituatie, over de zijn huidige werkzaamheden, de radio en meer. Ga er lekker voor zitten en laat je verrassen door alles wat we je te vertellen hebben.

De jeugd van Giel Beelen

𝘓𝘦𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘮𝘰𝘦𝘵 𝘥𝘰𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘬á𝘯 𝘥𝘰𝘦𝘯!

Bovenstaande quote is hetgeen wat onderaan de bio van het Instagram-account van Giel Beelen bungelt. Zegt het iets over de manier waarop hij nu in het leven staat? Ongetwijfeld. Zeg het iets over hoe Beelen is gekomen waar hij nu is? Misschien. Want, nu we het erover hebben, hoe zag de jeugd van Beelen er eigenlijk uit?

Nou, in principe zag dat eruit zoals je misschien wel denkt bij een jongen als deze en dat is dat hij de hele dag bezig was met radiomaken. Behalve tussen zes en zeven uur ’s avonds, omdat hij dan samen met zijn ouders moet komen avondeten. Maar goed, zijn zelfbenoemde radiostation, radio Dekker (vernoemd naar de straat waar hij woonde) bleef dagenlang draaien. Beelen had er ontzettend veel plezier in en wist zeker dat hij later op professioneel niveau radio zou willen maken. Als geluidstechnicus bij Radio 10 en Radio Noordzee rolde hij de radiowereld binnen en zo ging het balletje zelf ook rollen.

Professioneel radiomaken

De in 1977 geboren Beelen kon twintig jaar na zijn geboorte startten als dj bij het gerenommeerde radiostation 3FM. Hij starte daar als nacht-dj, een rol die hij een aantal jaren later al mocht verruilen voor de middagshow, de avondshow én uiteindelijk ook nog eens de ochtendshow. Tot 2016 was hij een van de vaste dj’s die dagelijks te horen was. Beelen was een zeer geliefde dj en het was dan ook logisch dat dat niet betekende dat hij ermee zou stoppen. Want inderdaad, in 2017 werd de overstap naar het Talpa Netwerk bekend. Hier presenteerde hij een tijdlang voor Radio Veronica, om uiteindelijk toch wéér over te stappen, dit keer naar NPO Radio 2.

Tijdens zijn actieve radio-carrière was Beelen trouwens ook nog actief op andere kanalen. Zo presenteerde hij een tijdlang het mateloos populaire programma  De beste singer-songwriter van Nederland. Ken je Nielson of Douwe Bob toevallig? Nou, we kunnen je vertellen dat beide zangers door dat programma hun bekendheid hebben vergaard.

Definitief gestopt voor vriendin en kind?

Maar goed, daar kwam in 2022 een soort einde aan. Tenminste, aan het radio-avontuur, niet aan Beelen zelf. Beelen kondigde namelijk aan de wereld te willen rondreizen met de liefde van zijn leven, een dame genaamd Floor. Een mooi vooruitzicht leek ons zo. En dat bleek inderdaad het geval te zijn, want ze genoten van een leven vol reizen, van een voltrokken huwelijk met elkaar én de komst van een kleine.

Met Floor is hij op 31 oktober 2023 namelijk voor het eerst ouder geworden van een prachtig kindje genaamd Josephine. Ze kondigden het nieuws aan op Instagram met een citaat uit het liedje ‘Jospehine’ van Chris Rea. Prachtig, al zeggen we het zelf. Het stel lijkt in elk geval erg gelukkig zijn met elkaar en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste wat er in een mensenleven bestaat.

Podcast en radio

Waar Beelen in de tussentijd in elk geval erg druk mee is geweest, is zijn podcast genaamd KUKURU. Hierin spreekt hij met zijn gasten over spiritualiteit en zelfontwikkeling. Het inzicht dat Beelen heeft in interviewen en de professionaliteit van zijn gasten, maken het een erg grote en geliefde podcast bij luisteraars.

Naast zijn podcast is Beelen sinds enige tijd ook nog creative director bij Yoursafe Radio. Van origine heette dit station Radio4All en moest zich met name richten op Gen Z. Het heeft overigens gewoon een eigen plekje op de landelijke FM-frequenties en doet het niet slecht, maar toch hebben we niet het idee dat heel veel mensen daar al iets over weten.

Conclusie

Dus, de beste meneer Giel Beelen heeft ten opzichte van een aantal jaar geleden zijn leven wel degelijk veranderd. Hij is getrouwd, is vader geworden en creatief directeur van een relatief nieuwe radiozender. Hoewel vele mensen zijn stem missen op de radio, is hij nog wel te horen in zijn eigen podcast. Bovendien deelt hij regelmatig het een en ander op zijn Instagram-account, wat je wellicht ook wel erg interessant vindt. Op naar nog meer Giel Beelen in de toekomst, zouden we zeggen!

Vorig artikel

Lil Kleine: carrière, moeder, optreden en meer

Volgend artikel

Herman Brusselmans: gewonnen prijzen, vriendin, gedichten en meer