the motherboard of a laptop is being dismantled

Kies voor een reparatie in plaats van vervanging bij kapotte elektronica 

Bij een defecte laptop, smartphone of bijvoorbeeld tablet was het tot voor kort heel gebruikelijk om deze te vervangen. In het bijzonder, wanneer het apparaat al twee of drie jaar oud was. Tegenwoordig is het steeds populairder om deze apparaten te laten repareren. Er zijn verschillende bedrijven die deze reparaties uitvoeren, die ieder verschillende voordelen bieden. Zo betekent een MacBook repareren bij ThePhoneLab niet alleen dat je doorgaans binnen een half uur weer buiten staat, maar ook dat je profiteert van een levenslange garantie op de vervangen onderdelen in de laptop. Het verzekert je van een vakkundig uitgevoerde reparatie, waarbij uitsluitend kwalitatief goede en originele onderdelen gebruikt worden. 

Repareren van elektronica is goedkoper en duurzamer 

Door bewust voor een reparatie in plaats van een vervanging te kiezen, draag je bij aan een duurzame wereld. Vaak verkeren de meeste onderdelen van een laptop of bijvoorbeeld smartphone nog in goede staat. Het vervangen van slechts het versleten of kapotte onderdeel maakt dat je nog jaren vooruit kunt met de meeste apparaten. In het bijzonder, doordat partijen als Apple en Samsung updates tot vijf à zes jaar na het uitbrengen van een apparaat blijven aanbieden. Zou je het apparaat vervangen, dan schaadt dat het milieu onnodig. Daarbij ben je met een vervanging veel duurder uit. 

Keuze uit een breed scala aan reparaties 

Wanneer je een MacBook laat repareren bij een partij als ThePhoneLab heb je de keuze uit een breed scala aan reparaties. Kies bijvoorbeeld voor een reparatie van het scherm, voor het vervangen van de batterij of voor het herstel van waterschade aan de laptop. Ook kun je periodiek voor een grondige reiniging kiezen, om kruimels en bijvoorbeeld stof onder het toetsenbord vandaan te halen. Werkt het toetsenbord of trackpad van je MacBook niet meer? Je kunt ook deze componenten laten vervangen. 

Tip: kies voor een organisatie waar je nog niets betaalt voor de diagnose. Mocht blijken dat een reparatie niet uitvoerbaar is, dan kost het je niets. Er zijn partijen waar je in zo’n geval wel betaalt voor de diagnose.

Vergelijkbare reparaties voor telefoons 

Voor smartphones van bijvoorbeeld Apple en Samsung worden vergelijkbare reparaties aangeboden. Ook het vervangen van de luidspreker en bijvoorbeeld het herstellen van een kapotte oplaadconnector is in dit geval mogelijk. Op de website van een aanbieder van telefoonreparaties vind je een compleet overzicht van de reparaties die worden aangeboden.

Vorig artikel

Slimme geld keuzes: kies de beste verzekering

Volgend artikel

4x slimme manieren om je telefoonrekening te verlagen