man in white crew neck t-shirt sitting on red bench

4x slimme manieren om je telefoonrekening te verlagen

Ben je iedere maand flink wat geld kwijt aan je telefoonrekening en wil je daar graag verandering in brengen? Dan is het slim om op zoek te gaan naar manieren om je telefoonkosten te verlagen. Het is op verschillende manieren mogelijk om je telefoonrekening minder duur te maken. Wij helpen je op weg en sommen er hieronder vier voor je op!

Stap over op sim only

Overstappen op een sim only abonnement is een hele effectieve manier om geld te besparen op je telefoonrekening. In vergelijking met veel andere abonnementen, is een sim only namelijk veel voordeliger. Je betaalt bij deze abonnementsvorm namelijk niet voor je toestel, maar alleen voor je bundel met belminuten, sms’jes en data. 

Loopt je huidige telefoonabonnement af? Dan is het slim om de overstap te maken naar een sim only. Niet alleen bespaar je aanzienlijk op de kosten, dit abonnement is ook vaak makkelijk aan te passen aan je wensen. Bovendien hoef je in dit geval geen nieuw toestel aan te schaffen. Ben je op zoek naar een voordelige bundel met supersnel en betrouwbaar internet? Dan is een Sim Only abonnement van Simpel een aanrader.

Verminder je dataverbruik

Om minder geld kwijt te zijn aan je telefoonrekening, is het ook slim om je dataverbruik te verminderen. Als je veel data verbruikt, betaal je daar ook voor. Als je minder vaak je mobiele netwerk aanzet, verbruik je minder data en dit kan jou geld besparen. Het is dan namelijk mogelijk om een andere bundel te kiezen met minder data, zodat je telefoonrekening lager wordt. 

Zorg er in ieder geval voor dat je geen apps laat draaien op de achtergrond als je jouw mobiele netwerk aan hebt staan. Ook video’s en series kijken op je mobiele netwerk is geen aanrader als je graag minder data verbruikt.

Gebruik zoveel mogelijk wifi

Wat ook een goede tip is om je telefoonkosten te verlagen, is om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Voorkom dat je je data gebruikt als je gewoon kunt verbinden met wifi. Wanneer je verbonden bent met een wifinetwerk, wordt er geen gebruik gemaakt van jouw mobiele data. Zo voorkom je dat je over je beschikbare data heengaat. 

Kan jouw telefoon geen wifiverbinding vinden? Dan schakelt het automatisch over op het mobiele netwerk. Om onnodig dataverbruik te voorkomen, is het daarom beter om je mobiele netwerk uit te schakelen als je geen data nodig hebt. Zo kun je jouw datagebruik beter beheersen en voorkomen dat de kosten te hoog oplopen. 

Ga daarom zoveel mogelijk op zoek naar beveiligde wifinetwerken. Houd er wel rekening mee dat niet alle netwerken even veilig zijn. Gebruik het daarom alleen als je het vertrouwt.

Sluit geen verzekering af

Het lijkt misschien slim om een telefoonverzekering af te sluiten, maar als je je telefoonkosten wilt verlagen is dit niet handig. Een verzekering voor je smartphone kan namelijk best duur zijn. Ga dus goed na of je deze echt nodig hebt. Als je nog niet vaak in je leven te maken hebt gehad met schade aan je telefoon, is de verzekering onnodig. Natuurlijk kan er altijd iets met je smartphone gebeuren, maar je kunt het meestal prima oplossen met je eigen geld in plaats van elke maand een flink bedrag te betalen.

Vorig artikel

Kies voor een reparatie in plaats van vervanging bij kapotte elektronica 

Volgend artikel

De evolutie van geheugen: DDR5 en de toekomst van snelheid