Meneer Albers, of gewoon Christijan Albers, hoeft in huidige tijd wat minder goed op het geld te letten dan menig Nederlander. Het vermogen van Albers wordt namelijk geschat op een grove 25 miljoen euro. Met dit zakcentje kan hij het zich permitteren om hemzelf en zijn gezin een leven op Monaco te bieden. Maar wie is Christijan Albers en waar heeft hij zijn vermogen aan verdien? Dat kan je lezen in dit artikel.
Wie is Christijan Albers?
Christijan Albers is een voormalig Nederlands Formule 1-coureur. Tegenwoordig zou je hem kunnen kennen als analist bij ViaPlay. Hij is geboren op 16 april 1979 in het zuiden van het land, Eindhoven, en groeide op in het nabijgelegen dorpje Aalst.
Zijn vader, André Albers, was zelf een succesvolle autocoureur en eigenaar van een kartbaan, waardoor Christijan al op jonge leeftijd in aanraking kwam met de autosport. Zo behaalde vader Albers in het geboortejaar van Christian de titel tot Internationaal Rallycross kampioen in de GT-divisie.
Carrière
Albers begon zijn eigen carrière in het karten, waarin hij redelijk succesvol bleek, en maakte al snel de overstap naar het autoracen. Hij reed in verschillende opstapklassen, waaronder de Formule 3 en de DTM, voordat hij in 2005 zijn debuut maakte in de Formule 1. Hij reed voor het team van Minardi en maakte in 2006 vervolgens de overstap naar Midland.
In 2006 ‘stapte’ hij eveneens over naar het Spyker F1-team. Hier maakte hij na een jaar één van zijn grootste blunders ooit, toen hij na een pitstop met de tankaansluiting aan de auto wegreed. Daarna heeft hij, bij een ander team, nog tot 2009 in de auto gezeten (weer terug bij de DTM), maar daar waren nauwelijks successen te benoemen.
In de zomer van 2014 switchte Albers van de op de weg naar naast de weg. Hij werd teambaas van het Caterham F1 team. Lang mocht dit niet duren, want in 2016, het laatste jaar dat het team F1-auto’s had, moest Albers alweer stoppen in deze functie.
Tegenwoordig kan je Christijan Albers kennen van zijn baan als analist bij ViaPlay. ViaPlay is een streamingdienst waar alle F1 uitzendingen te vinden zijn. Samen met Tom Coronel en Giedo van der Garde analyseert hij de wedstrijden en voorziet jou dus van deskundig commentaar op de races.
Vermogen
De vraag is natuurlijk: waaraan heeft Christijan Albers zijn vermogen verdiend? Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig, aangezien zijn vermogen afkomstig is uit verschillende bronnen. Zo heeft hij in zijn tijd als Formule 1-coureur natuurlijk een aardig salaris verdiend, al is dat niet de enige inkomstenbron geweest.
Als teambaas van het Caterham F1 team heeft Albers naar verluid ook genoeg verdiend. Over het einde van het team, zei hij: ‘Iedereen denkt dat het makkelijk is om een Formule 1-team op te starten. Maar al heb je ál het geld van de wereld, het is vooral een sport waarvoor je een betrouwbare fabrikant nodig hebt. En je ziet het, niemand kan de sport uiteindelijk écht aan zonder autobouwer erachter.’
Vastgoed
Albers zou volgens verschillende bronnen ook nog hebben geïnvesteerd in vastgoed. Maar om hoeveel gebouwen dat gaat en wat hij daaraan zou verdienen, is onbekend. Aannemelijk is dat het in ieder geval om aanzienlijke bedragen gaat. Het is een vorm van een passief inkomen
Passief inkomen door vastgoed is een investeringsstrategie waarbij je inkomen verdient uit verhuur van vastgoed, zonder dat je daarbij actief betrokken hoeft te zijn. Dit in tegenstelling tot een actief inkomen, waarbij je actief werkt en daarvoor betaald krijgt.
Het werkt als volgt: je koopt een pand of meerdere panden en verhuurt deze aan huurders. De huur die de huurders betalen vormt de basis van je passieve inkomen. Zolang je pand verhuurd is, ontvang je maandelijks huurinkomsten. De huurinkomsten kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van het pand.
Naast het ontvangen van huurinkomsten, kan vastgoed ook op lange termijn in waarde stijgen. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan het behalen van een passief inkomen.
Het is belangrijk om te beseffen dat het beheren van vastgoed niet geheel passief is. Je zult in bepaalde mate betrokken moeten zijn bij het onderhoud en de administratie van het vastgoed. Als je meerdere panden bezit, of er niet te veel werk in wil steken, kan je er ook voor kiezen om iemand in te huren, die het werk voor je verricht.
Privé
Er is een aantal dingen over het privé van Christijan Albers bekend. Zo is hij in 2006m getrouwd met Liselore Kooijman, met wie hij twee zoons, Junior en Jimmie, kreeg.
Verder is er wel eens een aantal omstreden berichten over Albers in het nieuws gekomen. Zo zou hij een geschil hebben met de Belgische rechtbank. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van €3.600. Dit omdat hij schuldig werd bevonden aan huisvredebreuk bij een loft die hij verhuurde.
Maar niet alleen tegen hem worden beschuldigingen gemaakt, hij kan zichzelf ook sterk uitspreken tegen anderen. Hij schreef een pittige boodscap onder een LinkedIn-post van een topman van Bugatti, over niet-terugstorten van een aanbetaling. Hij zou in 2015 hebben geïnvesteerd in een Bugatti Chrion Spyder. Maar later bleek dat het wegens technische zaken voor Bugatti niet mogelijk was om de auto te maken.
Geld maakt (niet) gelukkig
Na het onderzoeken van het vermogen van Christijan Albers en zijn carrière, kunnen we concluderen dat het grootste deel van zijn vermogen afkomstig is van zijn activiteiten in de autosport. Albers heeft in verschillende raceklassen deelgenomen, waaronder de Formule 1, een heeft hier aanzienlijke bedragen voor gekregen.
Naast zijn professionele racecarrière heeft Albers zich gericht op verschillende investeringen. Het is waarschijnlijk dat deze investeringen hebben bijgedragen aan zijn vermogen, maar het is niet bekend in welke mate.
Wat het exacte salaris van Albers is, is ook onbekend. Hij leeft in ieder geval een leven in luxe, wat hem hopelijk biedt wat hij zoekt in het leven.