person holding black smartphone

Haal meer uit je databundel met deze 5 slimme tips

Je kent het wel: halverwege de maand krijg je die vervelende melding dat je databundel op is. Plotseling is je internet traag en kun je geen normale video’s of foto’s meer bekijken. Je bent praktisch afgesloten van Facebook, Instagram en WhatsApp. Wil je dit in de toekomst voorkomen? Met deze slimme tips en handige weetjes zorg je ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van je prepaid bundels en niet meer zonder data komt te zitten!

Stel een datagrens in

Een handige manier om niet over je prepaid internet limiet te gaan, is door een datagrens in te stellen op je apparaat. Zo kun je je dataverbruik in de gaten houden en krijg je een melding als je bijna aan je limiet zit. Hoe je zo’n limiet instelt, verschilt per toestel, maar met een snelle zoekopdracht op internet vind je zo de instructies voor jouw specifieke apparaat.

Sluit ongebruikte apps af

Veel apps draaien door op de achtergrond, ook als je ze niet gebruikt. Wist je dat? Dit kan onnodig data verbruiken en je batterij zal hierdoor ook een stuk sneller leegraken. Sluit apps die je niet actief gebruikt dus af. Op die manier bespaar je niet alleen data, maar gaat je batterij ook langer mee.

Stream op lagere kwaliteit

Het streamen van video’s en muziek kan veel data verbruiken. Een simpele tip om minder data te gebruiken is door de streamingkwaliteit te verlagen. Als je bijvoorbeeld video’s op YouTube kijkt, kun je de resolutie instellen op SD in plaats van HD. Dit kan je dataverbruik al snel halveren.

Maak gebruik van wifi

Waar je ook bent, maak zoveel mogelijk gebruik van wifi in plaats van je mobiele data. Of je nu thuis bent, op kantoor, of bij vrienden, maak gebruik van beschikbare wifi-netwerken. Dit bespaart niet alleen je databundel, maar zorgt vaak ook voor een snellere internetverbinding. Pas wel op, want het wordt niet aangeraden om privézaken te regelen op openbare wifi netwerken, zoals in de trein of op het station. Hackers kunnen dan makkelijker bij je gegevens.

Gebruik offline functionaliteit van apps

Tegenwoordig kun je met veel apps content downloaden om later offline te gebruiken. Dit betekent dat je dingen zoals Netflix-video’s of Google Maps-kaarten kunt downloaden via wifi, en ze later kunt bekijken zonder data te gebruiken. Je kunt dus van deze offline functies gebruik maken om te genieten van je favoriete content zonder je databundel erdoorheen te jagen.

Vorig artikel

Overweeg jij een carrièreswitch? Dit zijn de mogelijkheden!

Volgend artikel

Een onvergetelijk feest geven? Drie tips!