Een onvergetelijk feest geven? Drie tips! 

Of het nu voor een verjaardag, huwelijk of zomaar is; een feest geven is eigenlijk altijd een goed idee! Mits je het wel goed doet natuurlijk. Een leuk feest geven is namelijk een vak apart. De één gaat het van nature eenvoudiger af dan de ander, maar er zijn wel een aantal tips en tricks die goed zijn om te weten. Met deze tips kun je ieder feest tot een onvergetelijk einde brengen.  

Kies een thema 

  Een thema voor een feest is altijd een goed idee. Het zorgt voor zowel de organisatie als de gasten voor kaders. Mensen denken na over de dresscode, maar hebben wel een idee hoe ze dit moeten aanpakken. Welke thema je kiest? Dit kan echt van alles zijn. Van een fout 90’s feest tot een dieren thema. Verkleedkleding is tegenwoordig eenvoudig online te koop dus een lastige zoektocht gaat het voor mensen niet (meer) worden. En duur? Dat hoeft het ook zeker niet te zijn. Ook is het qua thema leuk om aan te sluiten bij de tijd van het jaar, van Pasen tot Halloween outfits.

  Het gezelschap 

   Ook is het goed om vooraf na te denken over de gastenlijst. Natuurlijk wil je iedereen uitnodigen die je lief is, maar zorg er wel voor dat iedereen tenminste íemand al kent die ook is uitgenodigd. Dit maakt dat mensen geen drempel voelen om te komen. Heb je net nieuwe buren die echt niemand nog kent? Dan is het aan jou om deze persoon te introduceren bij anderen. Neem je rol als gastheer of -vrouw op zo’n moment serieus. Het is uiteindelijk de sfeer die een feest laat slagen.

   De innerlijke mens 

    Niets zo vervelend als op een feestje komen waar (bijna) niets te eten en te drinken is. Geef liever iets minder vaak een feest maar wel echt goed, dan andersom. Zorg dat het favoriete drankje van de meeste mensen aanwezig is, denk bijvoorbeeld ook aan mensen die geen alcohol drinken. Koop voor hen alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn. Wanneer je een thema hebt gekozen, is het ook leuk om binnen dit thema hapjes te maken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het geeft je gasten wel het gevoel dat ze echt welkom zijn en dat je in de voorbereiding hebt geïnvesteerd. 

    Kortom, een goed feest geven is nog niet altijd even gemakkelijk. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Denk na over de gastenlijst, het thema en ook de hapjes. Wees daarnaast op het moment zelf alert op het welzijn van je gasten. Een feest geven is niet eenvoudig, het is voor de gastheer of -vrouw hard werken. Maar uiteindelijk krijgt deze een goed gevoel wanneer het feest goed uitpakt!

    Vorig artikel

    Haal meer uit je databundel met deze 5 slimme tips

    Volgend artikel

    Veelvoorkomende huidaandoeningen en hun symptomen begrijpen