Zo wordt jouw online shop een succes

De afgelopen jaren is online kopen enorm populair geworden. Er werd al veel via internet gekocht, maar de corona pandemie heeft dit in een stroomversnelling gebracht. Steeds meer mensen zoeken op internet naar allerlei spullen om die vervolgens comfortabel thuis te laten bezorgen. Een webshop beginnen is dus zeker het overwegen waard. Maar om er een succes van te maken moet je wel op een aantal zaken letten.

Kom je verzend afspraken na

Het is heel belangrijk om je afspraken na te komen voor het verzenden van je bestellingen. Als je op je website belooft dat vandaag besteld morgen in huis betekent, dan moet je dat in minstens 90% van de gevallen waar kunnen maken. Veel mensen die online shoppen rekenen erop dat ze hun pakje de volgende dag al in huis hebben. Als dat niet zo is dan leidt dat al snel tot negatieve reviews en klachten. Als je net start met je webshop kun je daarom beter als verzendtermijn ‘1-2 werkdagen’ aanhouden. Dan heb je in ieder geval wat speling. Ook moet je een beslissing nemen over het wel of niet in rekening brengen van verzendkosten. Vaak werkt het beter om de prijs van je producten iets hoger te maken en gratis te verzenden. Gratis verzending is iets waar veel klanten warm voor lopen. Je kunt hier wel een minimum bestelbedrag voor aanhouden. Hierdoor zorg je ervoor dat een klant bereid is om wat extra te kopen om de verzendkosten te vermijden.

De verpakking van je bestellingen

Je kunt voor het versturen van je bestellingen verzenddoosjes kopen bij een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt verschillende formaten inkopen, maar als je alleen artikelen van een standaardformaat in je assortiment hebt dan kun je natuurlijk volstaan met een standaardformaat. Je kunt je verzenddozen laten bedrukken met je bedrijfslogo. Dit maakt ze duurder, maar het is wel een extra stukje reclame voor je bedrijf. Je kunt dit echter ook oplossen door te werken met een verzendlabel waar ook je bedrijfslogo op staat. In sommige gevallen is het beter om niet te uitbundig te zijn met je bedrijfsnaam. Dit gaat vooral op voor webwinkels in de erotische niche en shops die medicijnen of voedingssupplementen verkopen.

Zorg dat je goed voorbereid van start gaat

Een webshop starten lijkt heel simpel, maar als je het goed wilt doen dan moet je zorgen voor een goede start. Ook voor een webwinkel geldt dat je maar één kans krijgt voor een eerste indruk. Een klant die een negatieve ervaring heeft zal niet snel terugkomen. Zeker niet als jouw producten elders ook te koop zijn voor een vergelijkbare prijs. Zorg dat je je assortiment op voorraad hebt en dat je kunt instaan voor de kwaliteit. Bestel dozen bij Dozencentrale en zorg ervoor dat je tijdig nieuwe voorraad bestelt zodat het verzenden van je orders niet in gevaar komt. Dient iemand een klacht in? Zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Als een klacht terecht is, ga dan niet in discussie met de klant maar compenseer deze zo snel mogelijk.

Vorig artikel

5 tips om slim om te gaan met je creditcard

Volgend artikel

Is werken in de bouw iets voor jou?