people sitting on chair in front of computer

Zo kunnen bedrijven de gezondheid van personeel bevorderen

Gezonde werknemers zijn natuurlijk erg belangrijk voor een bedrijf. Het welzijn van werknemers heeft namelijk niet alleen maar invloed op hun eigen prestaties, maar ook op de gehele productiviteit en het succes van de organisatie. 

Vandaag vertelt het bedrijf Vital Solutions meer over de voordelen van preventief medisch onderzoek en hoe dit kan bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid en welzijn van personeel.  

Wat is een preventief medisch onderzoek?

Een preventief medisch onderzoek is een onderzoek waarmee de mentale en fysieke gezondheid binnen een bedrijf in kaart gebracht kan worden. Dit wordt door middel van vragenlijsten en een fysiek onderzoek in kaart gebracht. Met behulp van de adviezen die uit dit onderzoek komen kunnen werknemers aan de slag om de gezondheid te verbeteren. 

Vroegtijdig opmerken van gezondheidsproblemen

Eén van de belangrijkste voordelen van een preventief medisch onderzoek is het vroegtijdig kunnen opsporen van gezondheidsproblemen. Door een controle uit te voeren kunnen potentiële gezondheidsrisico’s, zoals hoge bloeddruk, hartziekten of diabetes worden opgespoord. 

Dit stelt werknemers in staat om actie te nemen en veranderingen te maken in hun huidige levensstijl. Het belang van welzijn is groot, niet alleen op de werkvloer. Voor meer over een goed welzijn lees je hier 4 tips. 

Meer bewustzijn en productiviteit

Door een preventief medisch onderzoek uit te voeren gaat de bewustwording over het belang van welzijn omhoog. Werknemers zullen worden aangemoedigd om preventieve maatregelen te nemen zoals regelmatig bewegen, het aanhouden van een gezond voedingspatroon en het leren omgaan met stress. Dit zal de cultuur en gezondheid binnen het bedrijf verbeteren.

Een ander voordeel van zo’n onderzoek is dat werknemers zien dat hun werkgever om hun gezondheid geeft. Hierdoor zal er een gevoel van waardering en steun ontstaan, wat weer kan leiden tot een hogere tevredenheid. Hierdoor zal de productiviteit en het werkplezier positief beïnvloed worden. 

Het bespaart kosten

Sommige bedrijven zien een preventief medisch onderzoek als een uitgave, terwijl het eigenlijk als een investering gezien moet worden. Het vroegtijdig opsporen van problemen in de fysieke en mentale gezondheid, kan op de lange termijn namelijk veel kosten besparen. 

Door problemen in een vroegtijdig stadium aan te pakken kan een bedrijf ervoor zorgen dat werknemers geen dure behandelingen en/of lang ziekteverzuim nodig hebben. Deze kosten kunnen namelijk al snel hoog oplopen. Door te investeren in preventief medisch onderzoek kunnen deze kosten bespaard worden.

Tot slot

Een preventief medisch onderzoek is dus een waardevolle investering voor bedrijven die graag een gezonde en productieve werkomgeving willen voor hun werknemers. Het vroegtijdig opsporen van mentale en fysieke problemen in de gezondheid is van onschatbare waarde. 
Gelukkig is preventief medisch onderzoek verplicht voor werkgevers. Zo blijven de werkvloeren gezond, gelukkig en productief. Kijk voor meer informatie op de website van Vital Solutions.

Vorig artikel

Waarom investeren in tafelkleden een goede optie is voor jouw interieur

Volgend artikel

4 tips om veel spullen mee te nemen in je auto op vakantie