a man holds his head while sitting on a sofa

Praktische tips voor het bevorderen van welzijn

Welzijn is van essentieel belang voor iedereen. Waar vrouwen vaak hun uiterste best doen met self care days en activiteiten, houden mannen zichzelf daar nog vaak wat in tegen. Tenminste, ze gaan inderdaad überhaupt minder vaak naar een nagelsalon of iets dergelijks, maar er gewoon talloze andere dingen om je welzijn te verbeteren. Wat dacht je van een avondje rond de voetbaltafels met vrienden of een biertje in de kroeg? In deze blog zullen we praktische tips bespreken om je eigen welzijn te bevorderen. Deze tips zijn gericht op mannen en vertellen met veel enthousiasme. Snel verder lezen, dus!

Het belang van welzijn

Het is cruciaal om aandacht te besteden aan je welzijn. Een goed welzijn leidt immers 9 van de 10 keer tot een gelukkiger en gezonder leven. Maar hoe kun je dat eigenlijk bereiken?

Spoiler: dat is niet alleen door bier drinken in de kroeg

#1 Gezonde voeding

Een van de eerste stappen naar welzijn is gezonde voeding. Zorg ervoor dat je een uitgebalanceerd dieet volgt met veel groenten, fruit en volkorenproducten. Vermijd daarmee ook een te grote hoeveelheid aan suiker, zout en bewerkt voedsel. Af en toe een bitterballetje ‘klappen’ is natuurlijk geen probleem, maar probeer het met mate te doen.

#2 Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een gezond lichaam. Wist je trouwens dat het ook goed werkt voor je geest. Dit komt omdat er bij het sporten bepaalde stofjes vrijkomen, die je een positief gevoel geven. Anyway, probeer in ieder geval 30 minuten per dag te bewegen. Dit kan al bestaan aan een fietstochtje naar het werk of een heerlijke wandeling in het bos.

Maar, lichaamsbeweging kan ook bestaan aan een leuke activiteit met vrienden. Ook bij het spelen aan die voetbaltafel komen er al veel fijne stofjes vrij. Omdat we begrijpen dat vrouwlief het niet zal waarderen dat er midden in de woonkamer zo’n ‘ding’ komt te staan, is misschien een inklapbare voetbaltafel een mooi alternatief, nietwaar?

#3 Stressmanagement

Een nogal schadelijk aspect uit het leven is stress. En ja, we weten het, er zijn mensen die er fantastisch op gedijen of werken, maar in the end is het iets wat je wil vermijden. Óf waar je gewoon wil mee leren omgaan. Dus, stressmanagementtechnieken als meditatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen zijn van harte aan te raden. Een avondje relaxen op de bank met je geliefde kan natuurlijk ook.

#4 Sociale verbindingen

We hebben het wel over avondjes met vrienden of het samenzijn met je geliefde, maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. Mocht je een wat kleiner sociaal netwerk hebben, dan is het misschien leuk om dit uit te breiden. Sluit je aan bij een sportclub, zoek evenementen op en netwerk wat ons betreft met personen van je werk. Het hebben van sterke sociale verbindingen bevordert het welzijn.

Conclusie

Het bevorderen van welzijn is een belangrijke taak voor mannen, al helemaal omdat ze dat soms wat lijken te ‘vergeten’. Door gezonde gewoonten te omarmen, stress te beheersen en positief te denken, stel je jezelf in staat een gelukkiger en gezonder leven leiden. Vergeet niet om tijd te nemen voor jezelf en voor de dingen die je écht leuk vindt. Welzijn is essentieel voor een vervuld leven.

Vorig artikel

Exclusieve stijl: essentiële merken voor de modebewuste man

Volgend artikel

Houd je relaties tevreden