brown wooden table and chairs

Tuin klaar maken voor de zomer? Hier zijn 5 tips!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor lange, zonnige dagen en gezellige avonden buiten. Of je nu groene vingers hebt of net begint met tuinieren, deze vijf tips helpen je om je tuin klaar te maken voor de zomer. 

1. Start met een grote schoonmaak

De eerste stap in het klaarmaken van je tuin voor de zomer is het opruimen van alle rommel die zich tijdens de herfst en winter heeft opgehoopt. Verwijder dode planten, snoei overwoekerde struiken en bomen en zorg ervoor dat je tuin er netjes en onderhouden uitziet. Dit is ook een goed moment om je tuingereedschap te inspecteren en indien nodig te repareren of te vervangen. Zo heb je alles bij de hand voor het komende tuinseizoen.

2. Creëer comfortabele zitplekken

Comfortabele zitplekken zijn essentieel voor het genieten van je tuin. Of je nu kiest voor een gezellige loungeset of een praktische 6 persoons tuinset, zorg ervoor dat je meubels kiest die weerbestendig zijn en comfort bieden. Dit is ook een mooie tijd om te investeren in enkele buitenkussens, een parasol en misschien zelfs een hangmat om echt een ontspannen sfeer te creëren.

3. Breng je gazon in topconditie

Een groen gazon is de basis van elke prachtige tuin. Begin met het verticuteren van je gazon om dode grasresten te verwijderen en de lucht-, water- en voedingsstroom naar de wortels te verbeteren. Daarna is het tijd om te bemesten en indien nodig nieuwe graszaden te planten. Regelmatig maaien is ook belangrijk. Zorg daarbij ervoor dat je de grasmaaier op de juiste hoogte instelt om het gras gezond te houden.

4. Plan je beplanting

Zomerbloemen en planten kunnen je tuin veranderen in een levendig paradijs. Kies planten die goed gedijen in jouw klimaat en die bloeien tijdens de zomermaanden. Denk aan petunia’s, zonnehoeden of lavendel. Overweeg ook enkele snelgroeiende eenjarigen te planten voor directe kleur. Als je een moestuin hebt, is dit ook het moment om zomergroenten zoals tomaten, komkommers en paprika’s te planten.

5. Voeg sfeerverlichting toe

Verlichting kan je tuin ’s avonds een speciale sfeer geven. String lights, solar lampen of zelfs ingebouwde spotjes kunnen je tuin een warme, uitnodigende gloed geven. Plaats verlichting langs paden, rond zitgebieden of in bomen om de perfecte avondsfeer te creëren. Niet alleen praktisch voor als het donker is, maar het voegt ook een extra element van stijl toe aan je tuin.

Vorig artikel

Veelvoorkomende huidaandoeningen en hun symptomen begrijpen

Volgend artikel

Maak van 3D printing jouw nieuwe hobby