man in black jacket sitting on white concrete bench

Tips om de perfecte heren broek te kiezen

Het vinden van de perfecte herenbroek kan een uitdaging zijn, misschien weet je niet zo goed wat het complete aanbod is of wat voor soort pasvorm het beste werkt. Maar met de juiste tips en richtlijnen kun je moeiteloos een stijlvolle keuze maken die ook nog eens perfect bij jouw smaak en lichaamstype past. Of je nu op zoek bent naar een formele pantalon voor op kantoor. Een casual jeans voor het weekend. Of sportieve broeken heren voor outdoor activiteiten. In dit blog lichten we een paar populaire keuzes verder voor je toe.

Zoek een broek uit op basis van je lichaamstype

Het is belangrijk om als eerste je lichaamstype in kaart te brengen. Want door antwoord op deze vraag te geven, ga je net even wat gerichter aan de slag met het shoppen van heren broeken. Voor mannen met een slank postuur kunnen slim fit of rechte broeken flatterend zijn. Maar mannen met een voller figuur geven misschien eerder de voorkeur aan een iets lossere pasvorm zoals regular fit. Kies altijd voor een broek die comfortabel zit en je figuur flatteert.

Voor wat voor soort gelegenheden draag je zoal een broek?

Denk daarnaast ook een keer na over waar je de broek voor wilt dragen. Voor formele gelegenheden, zoals zakelijke bijeenkomsten of bruiloften, is een klassieke pantalon een geschikte keuze. En draag je het liefste een jeans of chino? Deze modellen zijn meer geschikt voor casual uitstapjes of informele evenementen. Bepaal ook meteen voor jezelf wat voor kleur en stijl het beste past bij de desbetreffende gelegenheid.

Maar let daarnaast ook goed op de stof waar de broek van gemaakt is. De stof van de broek kan immers een erg groot verschil maken in comfort en uitstraling. Katoen is een populaire keuze voor casual broeken vanwege zijn ademend vermogen en zachtheid. En draag je liever wol of wolmixen? Deze stoffen zijn geschikt voor formele gelegenheden vanwege de elegante uitstraling. 

Pas verschillende pasvormen merken en zoek de juiste soort stof uit

Elk merk heeft weer zo zijn eigen pasvorm en maatvoering. Daarom is het een slim idee om verschillende merken en stijlen een keer uit te proberen Alleen op deze manier zie je snel wat het beste bij jou past. Neem in een kledingwinkel bij jou in de buurt de tijd om verschillende broeken te passen en let op hoe ze zitten en aanvoelen. Want wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere.

Vorig artikel

Online oefenen voor het motor theorie examen

Volgend artikel

5 hobby’s voor ouderen