family doing grocery shopping
Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

Supermarkten in Duitsland: zo kun je besparen

Duitsland is een land met een grote diversiteit aan supermarkten, van grote ketens zoals Aldi en Lidl tot kleinere, lokale winkels. Ongeacht welke supermarkt je kiest, er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen op je boodschappen.

Duitsland heeft een aantal verschillende supermarktformules, elk met hun eigen unieke kenmerken en aanbod van producten. Hieronder zijn drie populaire supermarktformules in Duitsland beschreven:

  1. Discounters: Discounters zoals Aldi en Lidl zijn zeer populair in Duitsland. Ze zijn bekend om hun lage prijzen en eigen merkproducten. Ze hebben vaak een beperkte selectie aan producten, maar deze zijn vaak van goede kwaliteit en goedkoper dan grote merken.
  2. Supermarkten: Supermarkten zoals Edeka en Rewe zijn ook populair in Duitsland. Ze hebben een grotere selectie aan producten dan discounters, waaronder een breder assortiment aan versproducten zoals groente en fruit. De prijzen zijn iets hoger dan bij discounters, maar ze bieden vaak meer keuze.
  3. Bio-supermarkten: Bio-supermarkten zoals Alnatura en Denn’s Biomarkt zijn gespecialiseerd in biologische en natuurlijke producten. Ze bieden een brede selectie aan biologische producten, waaronder eten, cosmetica en huishoudelijke producten. De prijzen zijn vaak hoger dan bij reguliere supermarkten, maar de kwaliteit van de producten is vaak hoger.

Besparen bij de vijf grootste discounters in Duitsland

Aldi en Lidl zijn twee van de grootste discount supermarktketens in Duitsland. Beide winkels zijn bekend om hun lage prijzen en grote selectie aan producten. Een van de manieren waarop ze zo goedkoop kunnen zijn, is door hun eigen merkproducten te verkopen in plaats van grote merken. Deze producten zijn vaak net zo goed als de grote merken, maar zijn vaak een stuk goedkoper. Bovendien, beide winkels hebben vaak wekelijkse aanbiedingen waar je extra kunt besparen. Naast de welbekende Aldi en Lidl kun je ook besparen bij andere supermarkten.

Aldi Sud

Aldi Sud is een van de grootste discounters in Duitsland en is een van de twee takken van Aldi. Het bedrijf begon in 1946 als een kleine winkel in Essen, maar is nu uitgegroeid tot een van de grootste supermarktketens in Duitsland. Aldi Sud is bekend om zijn eigen merkproducten die vaak goedkoper zijn dan grote merken. Ze hebben ook een groot aanbod aan verse producten zoals groente en fruit.

Aldi Nord

Aldi Nord is de andere tak van Aldi en is net zo groot als Aldi Sud. Het bedrijf werd opgericht in 1946 en heeft nu meer dan 4.000 winkels in Europa, waaronder Duitsland. Net als Aldi Sud, is Aldi Nord bekend om zijn eigen merkproducten die vaak goedkoper zijn dan grote merken.

Lidl

Lidl is een andere grote discounter in Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1930 en heeft nu meer dan 10.000 winkels in Europa, waaronder Duitsland. Lidl is bekend om zijn scherpe prijzen en eigen merkproducten die vaak goedkoper zijn dan grote merken. Lidl heeft ook een groot aanbod aan verse producten zoals groente en fruit.

Penny

Penny is een discounter die in Duitsland wordt beheerd door het bedrijf Rewe Group. Het werd opgericht in 1973 en heeft nu meer dan 2.500 winkels in Europa, waaronder Duitsland. Penny is bekend om zijn lage prijzen en grote selectie aan eigen merkproducten. Ze bieden ook een grote selectie aan verse producten zoals groente en fruit.

Netto

Netto is een andere grote discounter in Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en heeft nu meer dan 2.000 winkels in Europa, waaronder Duitsland. Netto is bekend om zijn lage prijzen en grote selectie aan eigen merkproducten. Ze bieden ook een grote selectie aan verse producten zoals groente en fruit.

Kortingen en Coupons

Een andere manier om te besparen bij supermarkten in Duitsland is door gebruik te maken van kortingen en coupons. Veel supermarkten bieden kortingsbonnen aan via hun websites of in de winkel. Deze bonnen kunnen worden gebruikt voor specifieke producten of voor een percentage korting op je totale aankoop. Ook is het slim om apps te downloaden zoals Coupons4Germany, deze apps geven je wekelijkse kortingsbonnen voor verschillende supermarkten.

Kopen op aanbieding

Een andere manier om te besparen bij supermarkten in Duitsland is door producten te kopen die in de aanbieding zijn. Veel supermarkten bieden regelmatig producten aan met kortingen van 50% of meer. Het is echter wel belangrijk om op te letten dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is.

Lokale supermarkten

Tenslotte, overweeg om boodschappen te doen bij lokale supermarkten in plaats van grote ketens. Deze winkels bieden vaak een grote selectie aan producten die specifiek zijn voor de regio, en kunnen soms goedkoper zijn dan de grote ketens. Bovendien, door boodschappen te doen bij lokale winkels, steun je de lokale economie en krijg je vaak verse producten.

Vorig artikel

Vader dochter uitjes: tips voor actieve, creatieve, leerzame en avontuurlijke uitjes

Volgend artikel

Tot hoe laat mag je boren?