Korte moppen voor volwassenen

Nederlanders staan bekend om hun nuchtere, maar ook zeker directe benadering op het leven. Dat komt onder meer tot uiting in ons gevoel voor humor. Die humor van ironisch tot toch wel behoorlijk scherp. Je hoeft niet op te kijken van moppen of grappen die eigenlijk niet kunnen, maar wel door velen grappig worden gevonden.

Er bestaan grappen voor alle leeftijden, echter zullen we in deze blog specifiek ingaan op moppen die zijn ontworpen voor volwassenen. De humoristische momenten die op zo’n moment voorkomen, maken mens niet alleen aan het lachen, ze zullen ons ook opvrolijken en zelfs relaties versterken.

De kracht van humor

Het is geen geheim dat humor een krachtige rol speelt in ons welzijn. Regelmatig lachen zal stress verminderen, een stemming verbeteren en ons algemene gevoel van geluk vergroten. Voor volwassenen, die toch wel veelal dagelijkse druk en verantwoordelijkheden voelen, bieden korte moppen ongetwijfeld wat verlichting. Je komt dan wat los van een donkere spiraal waar je makkelijk in terecht kan komen en leert je te genieten van het moment. Verder blijft humor altijd fungeerden als ‘bindmiddel’ tussen mensen. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en bestaande relaties worden versterkt. Het is niet voor niets dat personen graag ‘humor’ in een (romantische) partner zoeken.

15x korte moppen voor volwassenen

Zie hier, tien korte moppen, met specifiek tintje dat ze met name geschikt maakt voor volwassenen. Lees ze eens door, verspreidt ze onder je vrienden en lach!

#1 Oeps

Twee mannen kleden zich om na een intensieve tennistraining. Tot de verbazing van de ene man, heeft de andere man een bh aan. De ene man zegt: ‘Huh, sinds wanneer draag jij een bh?’ waarop de andere man antwoordt: ‘Sinds mijn vrouw er eentje in het dashboardkastje vond’

#2 Wat flauw zeg!

Ik ken een leuke mop over een bloem, maar in het Engels is hij ‘flauwer’ (flower).

#3 Oelala, sexy time

-Weet jij waar de afkorting FBI voor staat?
Ja, Federal Bureau for Investigation.
– Nee hoor, het is Female Body Investigator.

#4 Enkeltje ziekenhuis

Een oude man staat midden op een druk kruispunt en vraagt een agent hoe hij bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis komt. De agent antwoordt: ‘Gewoon hier blijven staan meneer, dan kom je er vanzelf’.

#5 Autsj

Waar ligt een dom blondje als ze net seks heeft gehad?
In de weg

#6 Presenteren is een kunst

Wat zeg je tegen je Spaanse collega die net een PowerPoint presentatie heeft gegeven?
Buenos dias

#7 Zo vrij als een vogel…

Wat is een man met drie vrouwen?
Een paradijsvogel

Wat is een man met twee vrouwen?
Een geluksvogel

Wat is een man met één vrouw?
Een pechvogel

Wat is een man zonder vrouw?
Een trekvogel

#8 Ongeluk bij geluk

Er wordt een man overvallen op straat. De overvaller zegt: ‘noem twee Nederlandse bands of ik schiet’, waarop de man zegt: ‘Bløf, Doe Maar’.

#9 Hoort een vrouw in de keuken?

Waarom heeft een vrouw maar vier hersencellen?
Ze heeft er een voor elke kookplaat

#10 Woordgrapje

Ik hou van haar, daarom laat ik het groeien!

#11 De waarheid verschuilt zich in een klein hoekje

Twee mannelijke buren staan naast elkaar en hebben een goed gesprek. De ene buurman loopt te pronken met het feit dat hij iedere vrouw uit hun straat heeft gehad, op één na. Nadat de andere buurman dit hoort, snelt hij zich naar huis en zegt tegen zijn vrouw: ‘De buurman beweert dat hij alle vrouwen uit onze straat heeft gehad, op één na’

Waarop zijn vrouw direct zegt: ‘Oh, zeker dat die van nummer vijftien niet?’

#12 ‘Self confidence, baby!

Wat is het toppunt van zelfvertrouwen?
Een scheet laten als je aan de diarree bent

#13 De ene z’n pijn is die van een ander niet

‘Ik ga later sterven op de manier zoals mijn opa dat deed’, zei Jan met een voldaan gevoel.
‘Hoe is hij gestorven dan?’ vroeg zijn vriend.
Jan: ‘Nou gewoon, vredig in zijn slaap en niet gillen en tierend zoals de passagiers in zijn bus!’

#14 Letterlijk genomen

In België hebben ze de yoghurtverpakkingen aangepast. In plaats van ‘hier openen‘ staat er nu ‘thuis openen‘ op geschreven.

#15 Niet zo smakelijk

Wat hebben billen en de woestijn met elkaar gemeen?
Cactussen

Waarom wordt donkere humor nog steeds geaccepteerd?

Veel van de moppen die worden gemaakt, hebben een donker randje. En hoewel die moppen vaak gevoelige onderwerpen aansnijden, worden ze toch nog vaak gebruikt. Dat heeft verschillende redenen. Zo kan het een vorm zijn van een coping-mechanisme of weet je juist niet hoe met moeilijke situaties om te gaan. Of met de achterliggende gedachtes een grap wordt geaccepteerd, is overigens niet gegarandeerd. Het is daarom zeer essentieel om te alle tijden respectvol te blijven en rekening te houden met de gevoeligheden van andere bij het delen van dergelijke grappen. Zo maak je een grap over mensen met een bepaald geslacht, niet naar een persoon van dat geslacht (lees: mannen die vrouwonvriendelijke grappen tegen vrouwen maken, doe maar gewoon niet).

Sociale moppen en grappen

Wat ook een beetje de nuance van grappen afhaalt, is social media. De grappen die je eerst tegen iemand persoonlijk maakte, worden nu in de vorm van een berichtje bij iemand afgeleverd. Het maakt dat grappen soms niet grappig overkomen en absoluut vaker in het verkeerde keelgat zullen schieten. Vervelend, maar aan de andere kant geeft social media ook echt wel de moderne vorm van humor weer. Denk aan zogeheten memes en talloze filmpjes die worden verspreid over het internet.

Wat we hiermee willen zeggen? Nou, niet per sé iets, behalve dan dat jouw humor niet de humor voor een ander hoeft te zijn. We schrijven bovenstaande moppen wel op als moppen voor volwassenen, maar wie zegt dat zoiets als de nummer 15 niet door kinderen kan worden gebruikt. Sterker nog, misschien is het juist een mop geschikt voor kinderen, in plaats van volwassenen. En als het dan wel echt om een volwassen mop gaat, zoals nummer 11, betekent dat nog steeds niet dat alle volwassenen het kunnen waarderen.

Vorig artikel

Uitbetaling AOW & meer

Volgend artikel

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven kort