a person holding black and brown razor
Photo by Maksim Goncharenok on Pexels.com

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven kort

Kijk, wanneer je op straat loopt, een willekeurige kant op en je zal merken dat je ontzettend veel jongens en mannen eenzelfde soort kapsel hebben. Althans, een kapsel waar je de zijkant is opgeschoren. De haarstijl is al voor langere tijd erg populair en lijkt die populariteit ook niet op te geven.

Dat die mannen er dan allemaal hetzelfde uitzien, nee, dat is niet waar. De zijkanten zijn dan wel opgeschoren, bovenop het hoofd gebeurt er van alles. Zo kiezen mensen ervoor het het in een zijscheiding te dragen, het heel lang te laten groeien, het naar achter te stijlen of, zoals we in deze blog bespreken, het aan de boven kant kort hebben. Dus, laat je inspireren door alle voorbeelden die we geven en ga wellicht wel met een nieuwe stijl het leven door.

Wat is een fade?

De meeste mannen die hun haar hebben opgeschoren, kiezen voor een zogeheten fade. Voor we je inspiratie geeft voor een kapsel met de zijkant opgeschoren en bovenkant kort, zullen we je hier nog het een ander over vertellen. Zo ben je volledig voorbereid en kan je de keuze voor een dergelijk kapsel met vertrouwen nemen.

Eigenlijk betekent een fade dat het haar geleidelijk aan langer wordt, naarmate je meer omhoog gaat op het hoofd. Dus, in de nek kan het best zijn alsof de man bijna kaal is, waar je bovenop toch wel een degelijke lengte aan haar vindt (een low fade). Met behulp van een tondeuse wordt deze ‘fade’ gemaakt. Uiteindelijk wil je een naadloze overgang tussen de kortere en langere delen van het haar. Hoe beter de kapper, hoe meer smooth dit eruit zal zien. Een fade is populair in de herenkapsels en wordt vaak gezien als een moderne en trendy optie.

De nadelen van een fade

Hoewel je de haarstijl vaak in het straatbeeld voorbij ziet komen, is niet alles zo ‘positief’ aan deze haarstijl. We noemen enkele nadelen.

  1. Hoge frequentie bezoekjes aan de kapper
    Haar groeit in principe niet snel, maar dat lijkt wel zo te zijn bij een fade. Een fade vereist regelmatig onderhoud om de strakke overgangen en ette uitstraling te behouden. Dit betekent dat je vaker naar de kapper moet gaan om de fade bij te werken. Dit kost je niet alleen tijd, het zal ook goed voelbaar zijn in je portemonnee
  2. Haargroei
    Je haar groeit dus redelijk ‘snel’, maar ook nog eens ongelijk. De fade raakt uit model, staat misschien wel onverzorgd en is alles dat je wilde hebben. Het is met name voor jezelf een frustrerende gebeurtenis.
  3. Haartextuur
    Fades kunnen minder geschikt zijn voor mensen met bepaalde haartexturen, zoals mannen met krullend haar van nature. De overgangen zijn wellicht moeilijker te bereiken of het moet zo kort worden geschoren, dat de hoofdhuid door het haar heen te zien is. Niet iedereen zal hier zijn voorkeur bij leggen.

4x inspiratie: kapsel met opgeschoren zijkant en een korte bovenkant

#1 Een fade zonder einde

Bij deze fade eindigt de fade eigenlijk niet. Met andere woorden: de zijkant loopt gewoon over in het haar bovenop. Al aan de zijkant heeft het haar namelijk die lengte behaald. In combinatie met een strak verzorgde baard, zoals de man op de foto, is dat natuurlijk een erg mooie combinatie. Het straalt échte mannelijkheid uit. Bovendien ziet het er natuurlijk ook erg verzorgd uit. Tenminste, zorg dan dat de rest van je hoofd daarbij aansluit. Dus, haal een wattenstaafje langs je oren, flos je tanden nog eens extra goed en zorg dat de haartjes tussen je wenkbrauw zijn verdwenen. Een unibrow, daar doen we natuurlijk niet aan (overigens no offense als je dat graag wel wil hebben).

#2 Een losse bovenkant

Bij dit kapsel lijkt het net alsof de bovenste laag van het haar ‘los’ op het hoofd ligt. Dit komt omdat het gedeelte bij het voorhoofd strak is afgeknipt en de jongeman zijn haar naar voren draagt. De fade aan de zijkant heeft een redelijk vloeiende overgang, maar gaat in een relatief kort stuk van bijna kaal naar toch wel een paar centimeter haar. Allemaal niet erg, maar wel zaken die meespelen bij de uitkomst van het kapsel. Veel tijd heb je ’s ochtends niet nodig om het te stylen, omdat de kapper in staat is het op deze manier te knippen. Een beetje gel of wax erin, and your good to go.

#3 Een duidelijke scheiding

Dat je je scheiding helemaal tabee moet zeggen, is natuurlijk niet waar. Geregeld kiezen mannen ervoor om hun kapsel te dragen met een duidelijke scheiding. Wanneer je kiest voor een scheiding zowel links als rechts, krijg je een beetje het ‘hanenkam’ gevoel. Maar, zoals de man op de foto met een scheiding aan één kant, is absoluut niet iemand met een hanenkam. Sterker nog, het breekt het kapsel op en geeft een wat speels effect. Je zorgt voor een aandachtstrekker, voor een manier om het hele kapsel wat unieker te maken dan andere kapsels.

#4 Een nauwelijks opgeschoren zijkant

Zo zie je maar weer dat een opgeschoren zijkant op veel manieren kan voorkomen. Je hebt kapsels waarbij de fade helemaal tot bovenaan het hoofd loopt en fades die halverwege al overgaan in de bos haar. Zie een voorbeeld van dat laatste geval hieronder. Alleen rondom de oren is het haar opgeschoren. dit geeft voor de man in kwestie een fris, maar vooral geen kriebelig gevoel. Zoals je ook ziet is deze haarstijl perfect voor iemand met van nature wat slag in het haar. Je behoudt hierbij de origine van het haar en kan ook nog ‘meedoen’ in de huidige trends qua haarstijlen.

Conclusie

Dus, ben of ken jij een man met een kapsel waarbij de zijkanten zijn opgeschoren en de bovenkant kort wordt gehouden, dan kan je hem met deze blog wat inspiratie geven. Want, hoewel het allemaal één pot nat lijkt, is dat dus niet zo. Sterker nog, je kapsel is een manier om jezelf te onderscheiden van anderen. Je blik op vooruit, dragen wat je wil, je haar knippen hoe je het het liefst ziet en gaan met die banaan!

Vorig artikel

Korte moppen voor volwassenen

Volgend artikel

Extra inkomen genereren op internet – waar moet je aan denken?