//

Juicy vragen: meest juicy vragen en meer tips

We hebben allemaal weleens zo’n moment dat je met je vrienden zit, of juist gezellig 1 op 1 met je vriend of vriendin zit en voelt dat de vibe een beetje begint de dalen. Dat is vaak het juiste moment om te kiezen voor een goede vraag. Deze goede, spannende en vaak zeer persoonlijke vragen worden ook wel juicy vragen genoemd. In deze blog vertellen we jou alles over juicy vragen en hoe jij de beste juicy vragen stelt! 

Wat is een juicy vraag? 

Eigenlijk betekent een juicy vraag niet meer dan het stellen van een pittige vraag. En pittig kan natuurlijk in heel veel vormen en maten komen. Denk bijvoorbeeld tot persoonlijke vragen of vragen die juist heel diepgaand gaan. Onder jongeren kunnen juicy vragen ook wel seksuele vragen bedoeld worden. Zoals bij het spelletje: doen, durf of de waarheid. Een juicy vraag kan alleen beantwoord worden als de ander eerlijk en open durft te zijn. Dat is dan vaak ook wel de uitnodig binnen een juicy vraag. 

Waarom juicy vragen stellen? 

In de basis is een juicy vraag, vaak een vraag die dus prikkelt en een tikkeltje een sensationele lading heeft. Denk bijvoorbeeld weer aan de vragen die gesteld worden binnen het spelletje: doen, durf of de waarheid. Maar juicy vragen kunnen nog wel meer lagen hebben. Zo wordt de ander uitgedaagd om eerlijk te zijn en om grappige, ontroerende of spannende herinneringen of ervaringen te delen. Dat kan vaak voor hilarische momenten zorgen. Maar juicy vragen kunnen ook het begin zijn van meer eerlijkheid en openheid. Bijvoorbeeld binnen een vriendengroep over bepaalde onderwerpen zoals: relaties, seksualiteit, geaardheid en bijzondere hobby’s. Maar ook binnen andere relaties zoals die met je partner. Dan geven juicy vragen ook meer inzicht. Het is wel heel belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Verderop in deze blog vertellen we nog meer over waar je op moet letten bij het stellen van een juicy vraag.

Hoe stel je een juicy vraag?

Er zijn ongelooflijk veel juicy vragen natuurlijk te stellen. Allereerst is het goed om te kijken naar verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s of interesses, ervaringen uit het verleden of juist dromen uit de toekomst. Maar ook op het gebied van familie en relaties. Veel mensen denken dat juicy vragen altijd maar over seks moet gaan, maar dat is absoluut niet waar. Juicy vragen zijn vragen die prikkelen en die je stof tot nadenken geeft. Vaak is het een vraag die je niet direct kunt beantwoorden en over na moet denken. Seksuele vragen kunnen je ook meer inzicht geven, maar niet meer of minder dan vragen over andere onderwerpen. 

Welke juicy vragen kun je allemaal stellen? 

We geven je natuurlijk maar al te graag een lijstje met juicy vragen mee, zodat jij binnenkort een familielid, vriend of vriendin of juist je partner kunt verblijden met een pittige vraag. Denk bijvoorbeeld aan vragen, zoals: 

  1. Wat zou je absoluut nog een keer in je leven willen doen?
  2. Waar heb je spijt van? 
  3. Geloof jij in God?
  4. Wanneer was je voor het laatst verdrietig?
  5. Over welke politieke kwestie kun jij je boos maken? 
  6. Waar maak jij je zorgen over?
  7. Hoe zou jij jezelf omschrijven? 
  8. Wanneer wat je juist onwijs gelukkig? 
  9. Waar kunnen ze jou ’s nachts voor wakker maken?
  10. Stel je zou iemand een levensles willen geven, wat zou je dan zeggen? 

Zoals je kunt zien in dit lijstje zijn juicy vragen, vragen waarmee je direct de diepte in kunt gaan. Juist daarom is het belangrijk om altijd te kijken naar de setting. Hierover willen we jou graag nog even wat meer vertellen! 

Waar moet je opletten bij het stellen van juicy vragen?  

We leven in een eeuw waarin alles moet kunnen en waar we nergens van op kijken. Toch is het wel goed om op een aantal punten te letten wanneer je juicy vragen gaat stellen. Want dat we in een eeuw leven waarin alles maar moet kunnen, betekent dat grenzen stellen nog belangrijker dan ooit is. Iedereen bepaald zijn of haar eigen grenzen zelf. Ook hoef je niet altijd te verwachten dat iemand op een juicy vraag zit te wachten. En hoewel de ene meer open is dan de ander kan het zomaar zijn dat iemand aangeeft een bepaalde vraag niet te willen beantwoorden. Het is belangrijk dat je deze grens altijd respecteert en dat je hier nooit overheen gaat. Dus als we zouden zeggen: waar moet je opletten bij het juicy vragen? Dan is het letten op iemand anders zijn grens een grote pré. 

Daarnaast kun je natuurlijk nog meer belangrijke punten bedenken die passen bij het stellen van pittige vragen. Zoals respectvol blijven naar de ander toe en de ander niet toe dwingen om persoonlijke informatie en gedachten te delen als de ander daar geen behoefte aan hoeft. Respect, het creëren van een veilige omgeving en het respecteren van elkaars grenzen zijn belangrijke punten als je het hebt over pittige of juicy vragen. 

Aan wie kun je juicy vragen stellen? 

We zeiden het net al eventjes, maar juicy vragen kun je eigenlijk aan heel veel verschillende mensen stellen. Uiteraard aan mensen die je kent, bijvoorbeeld je vrienden of je familieleden. We raden je aan om niet té juicy vragen te stellen aan je collega’s of aan je ouders. Maar dat moet je uiteraard zelf beslissen. Hoe je die beslissing het beste maakt? Door goed af te tasten. Kijk naar de situatie en kies de juiste setting uit. Want juicy vragen betekent niet direct dat het enkel en alleen om seksvragen gaat. Juicy vragen kunnen juist ook vragen zijn waar de ander door geprikkeld wordt en over het leven na gaat denken. Het is ten alle tijden belangrijk dat degene aan wie je een juicy vraagt stelt zich op zijn of haar gemak voelt en open en eerlijk durft te zijn. Uiteraard moet die setting ook door degene die de vraagt stelt worden gecreëerd. 

Vorig artikel

Wat betekent ouleh?

Volgend artikel

Afkorting meneer: Hoe kun je meneer afkorten?