brown and green sock on gray wooden surface

Hoe kies je de perfecte haag voor jouw tuin?

Staat het aanpakken van de tuin op korte termijn bij jou op je to-do lijst? Misschien spreekt de indeling van de tuin je op dit moment toch niet helemaal aan. Of je vervangt een aantal tegels maar al te graag voor net even wat meer groen. In dit soort gevallen kun je overwegen om een haag te gaan planten. Het tilt de sfeer van de tuin namelijk meteen naar een hoger niveau. En aangezien er enorm veel soorten zijn om uit te kiezen, is het een goed idee om je hier net even wat meer in te verdiepen. Hoe je daar het beste mee aan de slag gaat? We hebben een paar belangrijke punten van aandacht alvast voor je op een rijtje gezet, bijvoorbeeld tijdens het kopen van een Portugese laurier

Moet de haag decoratief zijn of veel privacy bieden?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen – voordat je start met het shoppen van de haag – is wat het doel ervan moet zijn. Ben je vooral op zoek naar een decoratieve haag of moet het juist veel privacy bieden? Bijvoorbeeld omdat je tuin grenst aan een drukke straat of omdat de die ene schutting in de tuin wilt vervangen voor een natuurlijk alternatief? In dat geval moet je meteen op zoek gaan naar een haag die vanaf het eerste moment al groot en vol is.

Let goed op de kleur van de haag, het hele jaar door

Maar let er daarnaast ook goed op wat voor kleur de haag het hele jaar door heeft. Zoek je naar een variant die een mooie groene kleur blijft behouden? Of moet het blad mooi meekleuren met de seizoenen?  

Kies voor de beste haag door de nodige inkopen bij een specialist te doen 

Je weet nu net even wat beter waar je zoal op moet letten tijdens het kopen van een haag, zoals een beukenhaag. Verdiep je eens goed in het complete aanbod van een specialist. Hier ben je ook meteen aan het juiste adres voor een advies op maat. Een specialist weet namelijk als geen ander uit wat voor soorten je zoal kunt kiezen en wat voor type haag het beste op je wensen en eisen aansluit. En kies je ervoor om bij een specialist een haag te kopen? Dan kun je ook nog eens altijd vertrouwen op de beste kwaliteit. 

Vorig artikel

De effecten van online gokken voor Oisterwijk en omgeving

Volgend artikel

Overweeg jij een carrièreswitch? Dit zijn de mogelijkheden!