black Android smartphone on red flip case

Financiële vrijheid voor ondernemers: ontdek de voordelen van financial lease

Nederland telt op dit moment 1,2 miljoen zzp’ers en daar komen elk jaar nieuwe enthousiaste ondernemers bij. Het beginnen van een eigen onderneming is een fantastisch avontuur wat door veel nieuwe zzp’ers zowel leuk maar ook uitdagend wordt ervaren. Zeker in de eerste maanden of zelfs jaren als zelfstandig ondernemer zal het hard werken zijn om nieuwe klanten te vinden en deze tevreden achter te laten om zo te kunnen groeien. Iets wat bijna alle zzp’ers ervaren in het eerste jaar als zelfstandige is dat het inkomen dat binnenkomt heel erg varieert. De ene maand verdien je veel meer dan je oude salaris, de volgende maand een stuk minder. Om deze reden is het zeer belangrijk voor eenmanszaken om financieel flexibel te zijn. Wanneer je vaste financiële lasten erg hoog zijn zorgt dit voor veel stress in een periode met wat minder inkomen. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen van een financial lease.   

Wat is een financial lease?

Steeds meer werk wordt vanuit huis gedaan, maar dit wil nog niet zeggen dat persoonlijk klantcontact op locatie niet belangrijk is. Als zzp’er zul je regelmatig op pad gaan naar klanten of naar locaties om je werk uit te voeren. Het is een stuk efficiënter om met de auto te gaan ten opzichte van openbaar vervoer. Maar een auto kopen is voor zakelijke doeleinden is voor veel kleine ondernemers een te zware investering. Daarom kun je kiezen voor een financial lease. Dit is een auto leasen maar specifiek voor zzp’ers en ondernemers. 

De voordelen

Er hangen verschillende voordelen aan een financial lease voor een bedrijfsvoertuig. Je bent bijvoorbeeld wel meteen eigenaar van het voertuig maar je hoeft niet in één klap het volledige aanschafbedrag van de auto te betalen. Ook kun je vaak boetevrij vervroegd aflossen, wanneer je toch een ander soort auto wilt rijden. In andere woorden een van de fijnste aspecten van een financial lease is de flexibiliteit die erbij komt kijken   

De nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Een van de nadelen is dat je zelf betaalt voor het onderhoud van de auto, wat natuurlijk best duur kan zijn mocht er iets misgaan. Je bent zelf betaald voor een onverwachte reparatie die je niet had verwacht. Dit betekent wel dat je geen vaste maandelijkse kosten hebt berekend voor onderhoud in de leaseprijs. Bij een financial lease bepaal je zelf waar het onderhoud en de reparaties worden uitgevoerd. Het is dus heel goed mogelijk om dit nadeel om te zetten in financieel voordeel. Het is dus zeker een goed idee om de mogelijkheden voor een financial lease zzp te bekijken.   

Vorig artikel

Wat gaat er gebeuren met online gokken in 2024?

Volgend artikel

Besparen op verzekeringen? Kijk hier eens naar!