close-up photo of assorted coins

Besparen op verzekeringen? Kijk hier eens naar!

Verzekeren. In sommige gevallen is het verplicht, in de meeste gevallen gewoon erg handig en misschien ook wel nodig om niet het risico te lopen dat je in de toekomst door een onverwachte gebeurtenis in financiële problemen raakt. Verzekeringen zijn erg duur, maar door kritisch naar je verzekering te kijken kun je hier en daar wat geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens naar verzekeren bij Allianz Direct. Zo bespaar jij op je verzekeringen!

Zorgverzekering

In Nederland ben je verplicht om bij een zorgverzekering in ieder geval het basispakket af te sluiten. Kijk even kritisch naar wat jij nog meer nodig hebt. Naast het kiezen van een voordelig basispakket moet je jezelf afvragen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Een aanvullende zorgverzekering is handig voor mensen die baat hebben bij alternatieve geneeswijzen (let op: fysiotherapie valt hier ook onder) en een bril dragen. Niet aan de hand? Hou het dan lekker bij de basis.

Woonverzekering

Ook bij een woonverzekering hoef je niet all-out te gaan met je pakket. Een opstalverzekering is voor een koophuis altijd wel een goed idee. Als je geen hele dure apparaten of andere spullen in je huis hebt staan is een inboedelverzekering helemaal niet nodig. Over het algemeen geldt: als je de gemaakte schade zelf kan betalen heeft het weinig zin om een verzekering af te sluiten.

Autoverzekering

Iedereen met een auto is in ons land verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je kunt daarnaast nog een casco- en een all-risk-verzekering afsluiten. Een  all-risk-verzekering wordt eigenlijk alleen aangeraden als je auto jonger is dan vijf jaar. Auto’s tussen de vijf en tien jaar hebben voldoende aan een WA- en een cascoverzekering en als je auto inmiddels de tien gepasseerd is heeft het weinig zin om meer dan een WA-verzekering af te sluiten.

Reisverzekering

Wat voor type reiziger ben jij? Als jij slechts soms op vakantie gaat kun je het beste kiezen voor een tijdelijke reisverzekering of helemaal geen reisverzekering. Mensen die regelmatig reizen zijn wel het voordeligst uit met een doorlopende reisverzekering. Over het algemeen zijn annuleringsverzekeringen echt niet nodig. Kortom: verzekeringen zijn duur, maar je hoeft je niet voor alles te verzekeren. Als je kritisch kijkt naar de risico’s die jij in het dagelijks leven loopt en de verzekeringen die daarbij passen, kun je in het komende jaar misschien wel tientjes besparen op je maandelijkse kosten. Op jaarbasis tikt dat toch lekker aan.

Vorig artikel

Financiële vrijheid voor ondernemers: ontdek de voordelen van financial lease

Volgend artikel

Hoe richt jij je woonkamer in?