Afbeelding van cryptomunten en een leren portemonnee

De beste crypto wallets 2024

In dit artikel verkennen we de top cryptowallets van 2024 en bieden we een uitgebreid overzicht van hun functies, beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en kosteneffectiviteit. We focussen ook op integratie met het Web3-ecosysteem en NFT-marktplaatsen, de gebruikersinterface en meer. Hierdoor kun je hopelijk de best geïnformeerde keuze maken.

1.     Coinbase Wallet

Coinbase is een van de oudste en bekendste crypto handelsplatformen, en is wat ons betreft de ideale keuze voor beginners in de cryptocurrency-wereld, dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface.

Coinbase Wallet heeft een uitgebreide selectie en ondersteunt meer dan 100.000 verschillende munten. Het wordt voor veel doeleinden gebruikt, waaronder handelen, persoonlijke transfers, en ook om te storten bij de beste online casino’s. Crypto gokken kent een sterke opkomst en dankzij technologieën als Provably Fair Games, kunnen spelers er zeker van zijn dat de spellen eerlijk zijn.

Een eventueel nadeel is wel dat het enkel beschikbaar is als app. Hoewel er een Chrome-extensie is, past dit misschien niet bij ieders voorkeuren.

2.     MetaMask

MetaMask is een cryptowallet en browserextensie die bekend staat om zijn intuïtieve interface. Het maakt naadloos verbinding met verschillende NFT-marktplaatsen, waardoor de handel en transacties van deze digitale kostbaarheden soepel verlopen. Het biedt ook een uitgebreide ondersteuning voor duizenden gedecentraliseerde applicaties (dApps) en de compatibiliteit met populaire Web3 netwerken.

Eventuele minpuntjes zijn de relatief hoge kosten bij het kopen van Ether. Verder is er geen mogelijkheid om Bitcoin direct op te slaan.

3.     Trust Wallet

Trust Wallet is een veelzijdige cryptocurrency wallet die verschillende munten en tokens ondersteunt. Gebruikers kunnen ook rente verdienen op 12 verschillende cryptocurrencies. Deze wallet onderscheidt zich door de ingebouwde Web3 browser, die gemakkelijk toegang biedt tot gedecentraliseerde applicaties.

Het is echter belangrijk op te merken dat Trust Wallet eigendom is van Binance, dat te maken heeft gehad met regelgevingproblemen in de Verenigde Staten. Daarnaast biedt het slechts beperkte  educatieve middelen.

4.     Ledger Nano S Plus

Als we het hebben over hardware wallets, dan is de De Ledger Nano S Plus wellicht de beste in de industrie. Deze wallet biedt je de mogelijkheid om tot 100 verschillende cryptocurrency-apps tegelijk te installeren en op te slaan. Je kunt ook  cryptocurrencies direct kopen en verkopen via de Ledger Live app. Dankzij de verbeterde beveiligingsmaatregelen kunnen gebruikers alle transacties verifiëren met slechts twee drukken op de knop.

Er zijn echter ook een aantal nadelen. Vergeleken met het originele instapmodel is de Ledger Nano S Plus stukken duurder. Daarnaast is het aangepaste besturingssysteem niet open source, wat de transparantie beperkt.

5.  Electrum

Electrum is wat ons betreft de beste desktop Bitcoin wallets beschikbaar. We waarderen het om zijn snelheid en installatiegemak. Een van de belangrijkste voordelen is de superieure beveiliging die het biedt in vergelijking met andere hot wallets. Electrum stelt gebruikers in staat om transactiekosten aan te passen, waardoor ze controle hebben over de snelheid en kosten van hun transacties.

De wallet heeft verschillende veiligheidsfuncties, zoals twee-factor authentication (2FA), en ondersteuning van meerdere handtekeningen, zodat je Bitcoin-beleggingen goed beschermd zijn.

Omdat het een open-source wallet is, is Electrum beschikbaar voor onderzoek. Het integreert naadloos met hardware wallets zoals KeepKey, Ledger en Trezor.

De setup en interface zijn echter misschien niet ideaal voor beginners. Nog een potentieel nadeel is de afwezigheid van klantenondersteuning via chat, e-mail of telefoon.

Vorig artikel

Het cruciale belang van sociale media voor bedrijven

Volgend artikel

Pak wat vaker de fiets op weg naar kantoor