Pak wat vaker de fiets op weg naar kantoor

Nu het hybride werken de nieuwe norm is geworden, werken steeds meer mannen een groot deel van de week vanuit huis. Belangrijk voordeel van het thuiswerken is de reistijd die bespaard wordt; we staan niet langer uren in de file aan het eind van de werkdag. Op de dagen dat je nog wel naar kantoor gaat kun je diezelfde files vermijden, door eens wat vaker op de fiets te stappen. Fietsen is voor veel mensen niet alleen een snellere optie, het is ook ontzettend gezond! Zowel fysiek, als mentaal. In dit artikel lees je er meer over. Wie er een hekel aan heeft om bezweet op kantoor aan te komen, kan een elektrische fiets leasen overwegen. Een voordelig alternatief voor een investering van een paar duizend euro in de aanschaf van dit type fiets. Heb jij al een elektrische fiets in de schuur staan?

Maak je hoofd leeg tijdens een rit van kantoor naar huis 
Zoals reeds genoemd werd, biedt een fietstocht naar kantoor zowel fysiek als mentaal voordelen. Het helpt je het hoofd leeg te maken voordat je thuis aankomt. Tijdens het fietsen heb je even geen tijd om te piekeren; je hebt je aandacht bij hetgeen er om je heen gebeurt. Door je hoofd leeg te maken zal je in de avond beter slapen, mede doordat je minder lang piekert op bed. Een goede nachtrust is essentieel om een volgende dag met voldoende energie aan de nieuwe werkdag te kunnen beginnen. Niet voor niets worden werkenden aangespoord om ook op dagen dat men vanuit huis werkt voldoende te bewegen. Denk aan een wandeling tijdens de lunch, of bijvoorbeeld een uurtje fietsen of joggen in de avond. 

Verschillende duurzame modellen elektrische fietsen 
Wie de beste elektrische fiets van dit moment vergelijkt met de modellen van enkele jaren terug, zal grote verschillen opmerken. De nieuwste modellen zijn steeds duurzamer vormgegeven, mede door de materialen die gebruikt worden bij de ontwikkeling ervan. Veel moderne fietsen hebben al geen traditionele remblokjes meer, maar zijn uitgevoerd met een schijfrem. Evenals dat de ketting tegenwoordig steeds vaker van kunststof wordt gemaakt. Een ander belangrijk voordeel van de moderne elektrische fiets is de capaciteit van de accu, waarmee deze wordt uitgevoerd. Het maakt dat de fiets minder snel opgeladen hoeft te worden en dat je er veel langere ritten mee aflegt zonder tussentijds te moeten stoppen. 

Vorig artikel

De beste crypto wallets 2024

Volgend artikel

Dit zijn de winterjassentrends van deze winter