blue and white boat on water near brown concrete building during daytime

De 10 bekendste Volendammers

Volendam, een schilderachtig vissersdorp gelegen aan het Markermeer, heeft de wereld betoverd met zijn charme en cultuur. Dit kleine stukje Nederland heeft niet alleen pittoreske straatjes en een prachtig uitzicht op het water te bieden, maar ook een schat aan beroemde inwoners die de nationale en zelfs internationale roem hebben vergaard. In deze blog gaan we dieper in op de 10 bekendste Volendammers.

  1. Jan Smit: Jan Smit, de “koning van het levenslied”, is wellicht de bekendste Volendammer aller tijden. Met een carrière die al op jonge leeftijd begon, heeft hij talloze hits geproduceerd en zelfs deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Zijn muzikale talent heeft hem nationale en internationale erkenning opgeleverd.
  2. Nick & Simon: Dit muzikale duo, bestaande uit Nick Schilder en Simon Keizer, heeft de harten van vele Nederlanders veroverd met hun aanstekelijke liedjes en charismatische persoonlijkheden. Hun harmonieuze samenzang en energieke optredens hebben hen tot populaire artiesten gemaakt.
  3. Carice van Houten: Carice van Houten is een getalenteerde actrice die wereldwijd bekendheid heeft verworven door haar rol als Melisandre in de populaire serie “Game of Thrones”. Haar acteertalent heeft haar talloze prijzen opgeleverd en haar status als internationale ster versterkt.
  4. Marco Veerman: Marco Veerman is een voormalig voetballer die als doelman speelde voor clubs zoals FC Volendam en AZ Alkmaar. Zijn carrière als voetballer maakte hem een lokale legende, en hij blijft betrokken bij het voetbal als trainer en analist.
  5. Simon Tol: Simon Tol is een Nederlandse schrijver en journalist die bekendheid heeft verworven door zijn boeken en columns. Zijn scherpe pen en humoristische stijl hebben hem een trouwe schare lezers opgeleverd.
  6. Kees Tol: Kees Tol is een veelzijdige persoonlijkheid die niet alleen bekend is als presentator, maar ook als zanger en acteur. Hij begon zijn carrière als zanger in de boyband “Toppers”. Later maakte hij naam als presentator van diverse televisieprogramma’s, waaronder “Bananasplit” en “Wie is de Mol?”.
  7. Monique Smit: Monique Smit, de zus van Jan Smit, is een getalenteerde zangeres en presentatrice. Ze heeft verschillende albums uitgebracht en heeft deelgenomen aan populaire televisieprogramma’s zoals “Sterren Dansen op het IJs”.
  8. Leen Keizer: Leen Keizer is een voormalig voetballer die bekendheid verwierf als verdediger voor clubs als FC Volendam en FC Utrecht. Hij wordt nog steeds herinnerd als een van de meest iconische voetballers uit Volendam.
  9. Arnold Mühren: Arnold Mühren is een voormalig profvoetballer en lid van de legendarische Nederlandse voetbalgeneratie die het EK 1988 won. Hij wordt ook geprezen om zijn muzikale talent en maakt deel uit van de band “The Cats”, een van de meest succesvolle Nederlandse bands aller tijden.
  10. Jack Veerman: Jack Veerman is een voormalig voetballer en een ander lokaal icoon van Volendam. Hij speelde als middenvelder voor clubs als FC Volendam en PEC Zwolle en geniet nog steeds populariteit in de regio.

Hoewel deze lijst niet uitputtend is en er talloze andere getalenteerde en bekende Volendammers zijn, is het duidelijk dat Volendam een broedplaats is voor talent in verschillende domeinen, van muziek tot sport en entertainment.

Vorig artikel

Hoe draag je modieuze winterfashion als man?

Volgend artikel

Brandfield retour: wat je moet weten voor een vlotte terugzending