black and silver round analog watch

Brandfield retour: wat je moet weten voor een vlotte terugzending

Brandfield is misschien wel dé winkel voor horloges, sieraden, tassen en meer. Met een uitgebreide collectie van bekende merken zoals Cluse, Fossil en Michael Kors, bieden ze stijlvolle accessoires voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een tijdloos horloge of een trendy armband, Brandfield heeft het allemaal. Met snelle levering en uitstekende klantenservice is winkelen bij Brandfield een plezierige ervaring.

Dat klinkt natuurlijk erg mooi, maar verloopt het retourneren van producten naar Brandfield op dezelfde, vlekkeloze manier? In dit artikel zullen we je alles vertellen over wat je moet weten voor een vlotte terugzending bij Brandfield. Lees alles aandachtig door en heb binnenkort alweer je geld terug om wat anders aan te schaffen (of gewoon te sparen natuurlijk).

Retourvoorwaarden

We beginnen maar met een mooie stapel van de belangrijkste retourvoorwaarden zoals deze bij Brandfield gelden.

 • Retourtermijn
  De retourtermijn ligt op 30 dagen. Die dagen gaan in op de dag dat jij het pakket in ontvangst hebt genomen en dus niet op de dag dat je hebt besteld. Binnen die 30 dagen moet je je retour hebben aangemeld, echter heb je dan nog eens 14 dagen om het daadwerkelijk op de post te doen. De daadwerkelijke termijn ligt dan theoretisch gezien op wel 44 dagen.
 • Waardevermindering
  Het is, zoals Brandfield zelf zegt, niet nodig om kaartjes, beschermfolie en stickers van hun producten te verwijderen om het slechts ’te passen’. Wordt een product wel in gebruikte/ gedragen/ beschadigde staat geretourneerd, dan staat Brandfield in haar recht om waardevermindering toe te brengen.
 • Giftcard
  Betaal je (deels) met een giftcard? Goed, dan wordt bij een retour eerst de waarde van je giftcard herstelt. Eventuele overige kosten worden daarna pas gerestitueerd op bijvoorbeeld je bankrekening.
 • Goodiebox
  Brandfield is niet de enige die haar klanten af en toe verrast met een goodiebox. Natuurlijk hartstikke leuk, maar als jij een volledige bestelling retourneert, moet de goodiebox ook terug. Als je bijvoorbeeld één van de drie artikelen houdt, dan hoeft dat niet.
 • Retourkosten
  In principe hoef je je niet druk te maken over retourkosten, als je de producten via de stappen van het retourportaal retourneert. Kies je voor een andere vervoerder omdat dat dichterbij is, dan zijn de kosten wel voor eigen rekening.

En zo zijn er nog talloze andere voorwaarden en regels die gelden bij het retourneren van een item aan Brandfield. Denk aan wat je moet doen als een pakket beschadigt is (contact opnemen met klantenservice), of je producten ook kan ruilen (nee) en wie er verantwoordelijk is voor het pakket (jij).

Stappenplan retour

Dan is het nu tijd om te vertellen hoe je nu eigenlijk je retour opstuurt. Dat je een x aantal dagen daarvoor hebt is natuurlijk fijn, maar dan moet je wel weten wat je moet doen. Dit hebben we hier voor je neergezet in een uitgebreide omschrijving.

Stap 1: retour voorbereiden

Allereerst moet je je retour voorbereiden. Hier begin je mee door je retour aan te melden.

 • Ga naar het retourportaal, hier meld je je aan met je ordernummer en het e-mailadres waarmee de bestelling in eerste instantie is geplaatst.
 • In het retourportaal selecteer je welke items je van de bestelling wil retourneren en waarom.
 • Je ontvangt nu als het goed is een retourlabel.

Alleen het retourformulier moet je printen, het retourlabel kan je via een QR-code laten aanmaken bij het postkantoor zelf. Heb je geen retourformulier of printer, neem dan contact op met de klantenservice van Brandfield (niet van Meneer.nl, dus).

Stap 2: retour inpakken

Nu is het tijd om je items in te pakken. Dit doe je gelieve op een manier waardoor items niet kunnen beschadigen. Gebruik de doos waarmee de bestelling in eerste instantie naar jou is opgestuurd en vul loze ruimte op, zodat het product niet heen en weer wordt geslingerd. Want, geloof ons, met name in drukke periodes wordt er in postverwerkingsbedrijven gewoon ‘gegooid’ met pakketjes.

Voeg het retourformulier toe aan de doos, plak deze dicht en plak eventueel het retourlabel op de doos. Zorg er in alle gevallen voor dat je het oude verzendlabel verwijdert dan wel onleesbaar maakt.

Stap 3: retour versturen

Dan rest er je nog een laatste stap: het versturen van de retour. Bij Brandfield gaat dit via PostNL. Zoek dus van hen het dichtstbijzijnde verzendpunt op en lever je pakketje hier in. Mocht je nog geen verzendlabel hebben, dan moet je de QR-code laten scannen die je op de mail hebt gekregen. Bewaar het verzendbewijs goed, omdat je op die manier het aan Brandfield kenbaar kan maken dat je pakket onderweg is. Bewaar het verzendbewijs tot het moment dat je een ontvangstbevestiging hebt ontvangen.

Stap 4: wachten op terugbetaling

Het ontvangen van het pakket kan tot 10 dagen in beslag nemen. Vanaf het moment dat je van het ontvangst op de hoogte bent gesteld door Brandfield, kan het nog eens 14 dagen duren voordat het wordt terugbetaald. Het geld wordt gerestitueerd op de manier waarop jij in eerste instantie hebt betaald. In principe worden ook alle initiële kosten zoals je verzendkosten terugbetaald.

Let op: dat iets wordt terugbetaald, betekent niet altijd dat het dan ook direct op je rekening staat.

Zoveel moeite voor een retour? Moet dan aanmelden echt? Ja, zeker. Meld je je retour niet aan en stuur je het zo op naar Brandfield, dan kunnen ze hier €9,95 voor in rekening brengen.

Retourneren via de winkel

Het is inderdaad mogelijk om je retourtje naar een Brandfield winkel te brengen. Een Branfield winkel? Ja zeker. Er zijn er niet veel van, maar zeker wel een aantal. Overigens duurt de verwerking van een retour wel een stuk langer en kan je ook in de winkel niet ruilen. Je kan dus net zo goed je producten opsturen en via de website alvast wat nieuws aanschaffen. Maar goed, dat is natuurlijk volledig je eigen keuze.

Al met al kunnen we concluderen dat het je bij Brandfield eigenlijk best makkelijk wordt gemaakt. Alle stappen staan duidelijk beschreven en de klantenservice staat voor je klaar bij vragen.

Vorig artikel

De 10 bekendste Volendammers

Volgend artikel

Welke Samsung telefoon past bij jou?