Beste Deodorant Mannen (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Deodorant Mannen – onze nummer 1 van 2023

Hugo Boss, een kledingmerk dat toevallig ook ontzettend fijne deodorants uitbrengt. De geur is fantastisch, het is te combineren met producten uit dezelfde lijn en de deodorant doet wat hij zegt te doen. Niet te ingewikkeld, gewoon simpel, precies zoals je daar waarschijnlijk van houdt.

Introductie

Nu je achteraf kan terugkijken op jezelf, toen je in het begin van je puberteit zat, had je misschien toch een aantal dingen anders gedaan. Nee, het was inderdaad niet handig om de oudere buurvrouw de schrik van haar leven te geven toen je als grap op de ramen bonsde. Echter is zijn het niet de kwajongens streken waar je echt spijt van hebt. Hetgeen dat in je opkwam was namelijk je lichaamsgeur. Die hele heftige zweetgeur, die je zelf niet rook of stiekem niet wilde roken, daar had je prima wat tegen kunnen doen. Maar, omdat je vriendjes geen deo gebruikten, deed jij dat ook niet.

Nu je wijs en verstandig bent en je op een gegeven moment toch hebt laten verleiden door de aanschaf van deodorant, heb je het verdiend de beste deodorant te vinden. In deze blog lees je de top vijf deodorants voor mannen. Van verschil in geur tot verschil in ingrediënten: je vindt ongetwijfeld wat je nodig hebt. Lees gauw verder en ontdek!

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Deodorant Mannen

Een goede deodorant vind je niet als je niet weet waar je op moet letten. Lees de volgende tips daarom zorgvuldig door.

 1. Bescherming
  Wellicht zoek je naar een deodorant die bescherming biedt tegen geur, wellicht zoek je naar een deodorant die bescherming biedt tegen transpiratie, wellicht zoek je eentje met allebei. Let op woorden als anti-transparant of anti-perspirant als je iets zoekt tegen zweetgeur/ het zweet zelf. In elk ander geval kan je gewoon je neus volgen en kiezen voor een geur die jij lekker vindt.
 2. Huidgevoeligheid
  Heb je een gevoelige huid, dan is het wellicht raadzaam een deodorant op te zoeken zonder zoiets als alcohol, parfum en andere irriterende ingrediënten. Als een deodorant dermatologisch getest is, kan dat ook iets zeggen over de mogelijk werking op je huid.
 3. Geur
  Uiteindelijk is het belangrijk om de deodorant te kiezen die aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren voldoet. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Probeer verschillende merken en varianten uit om te zien welke het beste bij jou past.
 4. Duur werking
  Als je gedurende de dag veel fysiek bezig bent of het een langdurige bescherming een fijn idee vindt, zoek daar dan naar. We raden je aan de recensies te lezen om te ontdekken of de bescherming echt is wat er beweerd wordt.
 5. Type deodorant
  Er bestaan sprays, roll-on’s en zelfs deodoranten in de vorm van een stick. Elke deodorant heeft zo zijn voor- en nadelen en dus ook een manier van aanbrengen. Sommige mensen met veel okselhaar kiezen bijvoorbeeld liever voor een spray dan een roll-on. Anderen leggen juist de voorkeur bij een roll-on vanwege de gelijkmatige verdeling.

5 Beste Producten

#1 Hugo Boss Bottled Deospray 150ml

Prijs: €13,99

+ ontzettend heerlijke geur, die lang blijft zitten
+ te combineren met andere producten, uit dezelfde lijn, zoals een aftershave en Eau de Toilette
– bevat alcohol

Eigenlijk zal je voorafgaand aan je keuze deodorant je een aantal zaken moeten realiseren, zoals we die onder andere in de koopgids hebben beschreven. Eén van die zaken gaat over de prijs van de deodorant. Met andere woorden: wat is een bepaalde geur je waard? Een andere vraag die je jezelf zal moeten stellen gaat over de mate van het effect van lichaamsgeur op geuren van parfums en dergelijken.

De deodorant van Hugo Boss is een deodorant van kwaliteit. Hij is onderdeel van de Boss Bottled Collection. Ben je fan van de geur, dan zou je je eigen assortiment kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld de aftershave en Eau de Toilette. Die geur, heeft overigens een overwegend frisse geur. Met appel als topnoot, zou je wellicht denken dat het gaat om een vrij fruitige toon. Echter is de geur gebalanceerd met vrij zoete noten als geranium. Het ‘mannelijke’ aan de geur wordt echt veroorzaakt door de basisnoot, die bestaat uit een combinatie van onder andere sandelhout en ceder. De geur is klassiek, de geur is mannelijk, de geur is overheersend, maar subtiel.

De geur is in ieder geval fantastisch, maar hoe zit dat eigenlijk met de werking van de deodorant? Je zal bij het aanbrengen, ofwel sprayen, van de deodorant opmerken dat het bijna koud aanvoelt. Dat is natuurlijk fantastisch zijn in de zomer, maar in de winter kan dit als nadeel werken. De geur die de deodorant afgeeft, blijft ontzettend lang hangen. Desalniettemin wordt het zweten zelf niet echt tegengehouden. Een anti-transpirant of anti-perspirant is het daarmee niet. In ieder geval zal het de geur maskeren. Helaas bevat de Hugo Boss Bottled Deospray 150ml wel alcohol. Er zijn verschillende redenen waarom je hier eigenlijk geen voorkeur voor zou moeten zetten. Zo kan het de huid uitdrogen en irriteren en laat het vlekken achter op, op bijvoorbeeld witte kleding. Bedenk wat je belangrijker vindt en in hoeverre je last hebt van een gevoelige huid.

#2 NIVEA Men Fresh Active

Prijs: €14,97 (€2,50 per stuk)

+ langdurig fris gevoel
+ tot wel 48 uur bescherming (wat niet betekent dat je het niet vaker kan sprayen)
– eentonige geur

Voor bijna het bedrag waar je een keer de nummer 1 betaald, krijg je wel zes bussen NIVEA Men Fresh Active deodorants. Het gaat om een echt voordelige aanbieding. Toch zal het uiteindelijk niet om prijs moeten gaan, maar om de werking en geur (mits je je het natuurlijk kan veroorloven). Je zal ongetwijfeld kunnen genieten van een langdurige bescherming. Langdurig komt in dit geval neer om een mooie 48 uur, waar je in die tijd ook nog eens een natuurlijk fris huidgevoel behoudt. Dat betekent niet dat je het niet vaker kan opspuiten, enkel dat de deodorant voor een dergelijke tijd blijft zitten.

De bescherming heeft onder andere te maken met NIVEA® MEN Care Complex. Dat is een bepaalde formule die in meerdere producten van het merk terugkomt. Je zal voelen dat je huid wordt verzorgd. De huidverdraagzaamheid van dit product is dan ook dermatologisch bewezen. Overigens is dat geen garantie dat dat bij alle huidsoorten zo is. Het label ‘dermatologisch getest’ geeft aan dat er uitvoerig naar het product is gekeken, maar niet dat het te allen tijde voor alles en iedereen draagbaar is.

Als je allerlei recensies zou lezen, dan zal het je opvallen dat er nauwelijks wat negatiefs over deze deodorant te zeggen valt. Mannen zijn tevreden, (puber)zoons zijn tevreden, zelfs een aantal vrouwen gebruikt dezelfde deodorant als hun man. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. Je betaalt weinig en krijgt veel goeds. Toch kan je je afvragen of je deze deodorant zou willen aanschaffen. Dat komt door niets anders dan de wat ‘saaie’ geur. Je zal bij het dragen van deze deodorant je niet onderscheiden van heel veel andere mannen. Een fijne lichaamsgeur is ontzettend fijn voor anderen, maar zegt ook veel over jou als persoon. Wil je graag iets dat iets zegt over jou, kies dan voor een andere deodorant. In alle andere gevallen, mits je niet bovenmatig zweet, kan je gewoon kiezen voor deze variant.

#3 L’Oréal Paris Men Expert Carbon Protect 4in1 Deodorant Spray

Prijs: €14,82 (€2,47 per stuk)

+ anit-transpirant
+ geen witte/ gele vlekken in kleding
– geur blijft niet lang zitten

Wederom een voordeelverpakking, wederom een prijs waar menig mannenhart van gaat kloppen. Want, laten we heel eerlijk zijn, mannen blijven op het gebied van verzorging, wat minder geïnteresseerd dan vrouwen. Dat maakt niet dat het volledig de ruimte uit wordt gebonjourd, maar wel dat het over het algemeen niet een favoriete bezigheid is. Sommige mannen laten nog liever hun partner een geur uitkiezen, dan dat ze er zelf hun neus voor moeten overprikkelen. Je zal in ieder geval met de deodorant van L’Oréal Paris al snel tevreden zijn en dat heeft een aantal redenen.

Zo gaat het om een anti-transpirant. Zo’n deodorant bevat van allerlei ingrediënten die de hoeveelheid zweet verminderen. De onaangename geurtjes die door het zweet zouden ontstaan, worden hiermee tegengehouden. Die werking is onderdeel van de 4in1 werking, zoals deze in de titel al wordt geadverteerd. Alle resultaten op een rij zijn het tegengaan van vochtigheid, bacteriën, geur en gele/ witte vlekken op kleding. Het carbon uit de omschrijving van het product slaat op de carbon bestanddelen en wellicht de andere absorberend actieve micro-vochtgangers. Wat het exact zo speciaal maakt, is ons niet bekend. Een kers op de taart is dat er geen alcohol in de L’Oréal Paris Men Expert Carbon Protect 4in1 Deodorant Spray. Het maakt de deodorant meer beschikbaar maakt voor personen met een gevoelige huid.

De geur van de deodorant is redelijk neutraal. Misschien zelfs zo neutraal dat het mensen niet echt zal opvallen. However, de geur blijft niet heel erg lang hangen. Nu verwijst de 48 uur protectie ook niet naar de geur, maar je zal in ieder geval mogen verwachten dat het een werkdag wel zou moeten overleven. De meningen over het vasthouden van de geur zijn ieder geval verdeeld. Wellicht kan je dit ‘deurprobleem’ oplossen met bijvoorbeeld een lekker luchtje of wat anders dat het gebrek aan geur maskeert. En als er dan wel iets over de bescherming van 48 uur kan worden gesproken, dat haalt de 48 uur ook niet. Of nou ja, bij een aantal mannen lijkt het allemaal niet mee te werken.

#4 Salt of the Earth Pure Armour Vetiver & Citrus 

Prijs: €6,99

+ 100% natuurlijk, dierproefvrij en vegan
+ goede prijs-kwaliteitverhouding
– geur is niet heel mannelijk
– gaat overmatig zweten niet tegen

Het is bijna niet voor te stellen wat je allemaal voor deze zeven euro krijgt. Niet vanwege het formaat of iets dergelijks, maar om de ingrediëntenlijst. Het gaat hier namelijk om een 100% natuurlijke, vegan én diervriendelijke deodorant. Veganistisch betekent, in tegen stelling tot veel mensen denken, dat alles wat er is geproduceerd niet-dierlijk is. Het betekent echter niet dat er geen dierproeven hebben plaatsgevonden. Gelukkig is daar een certificering/ garantie van COSMOS. Het houdt in dat er alleen natuurlijke ingrediënten inzitten en dus niet bestaat uit onder andere chemicaliën en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bovendien zijn er geen dierproeven gebruikt om het product te testen. Alsof dat nog niet genoeg is, is de Salt of the Earth Pure Armour Vetiver & Citrus  ook nog eens Leaping Bunny Goedgekeurd. Het betekent dat Salt of the Earth er tegen werkt dierproeven te beëindigen.

Je kiest dus voor een dergelijke deodorant als je een hart hebt voor de natuur en graag denkt aan verscheidene andere organismen op onze wereld. Maar, bij een deodorant draait het ook om andere zaken. Zaken zoals langdurige bescherming, die deze deodorant inderdaad biedt. Je zal je langer fris voelen en kunnen genieten van een subtiele geur waar frisse citrus samengaat met bosachtige houtnoten. Verder zal je, als het goed is, geen last hebben van witte vlekken. Wel is het zo dat het niet per definitie het transpireren zelf tegengaat. Ben je veel en overmatig aan het zweten, dan is het verstandiger om op zoek te gaan naar een andere deodorant. Verder zal het helpen elke dag een schoon shirt aan te trekken en je kleding vaak te wassen. Zo voorkom je dat de bacteriën zich in de stof bijten.

Al met al is dit een prima deodorant als je zoekt naar iets neutraals, iets natuurlijks, iets dat je lichaam en met name je huid fijn vindt. Je zal, wanneer je opzoek bent naar een specifieke geur, wellicht voor een andere deodorant willen kiezen. De geur is niet heel mannelijk. De prijs-kwaliteitverhouding is dan weer wel erg ‘mannelijk’: genoeg voor niet te veel.

#5 Clinique – Men Anti-Perspirant Deodorant Roll-on

Prijs: €26,10

+ anti-perspirante werking
+ 100% parfumvrij
– duur

De laatste in deze lijst is een roll-on deodorant. Het flesje bevat vloeibare deodorant die gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht door de bal over de gewenste gebieden te rollen. Het biedt een gelijkmatige en gecontroleerde toepassing van de deodorant, anders dan bijvoorbeeld een spray. Houdt je de spray al niet op de juiste afstand, dan zal de verdeling absoluut niet gelijkmatig zijn en heb je kans op korrelen van het product.

Naast het feit dat het gaat om een roll-on, zijn er natuurlijk nog veel andere voordelen aan deze deodorant. Zo is het een anti-perspirant. Een anti-perspirant werkt in op je zweetklieren en sluit deze gedeeltelijk af. Dat maakt deze deodorant natuurlijk perfect voor mannen die lastig hebben van overmatig zweten. Verder is de deodorant 100% parfumvrij én getest op allergieën. Het product is handzaam, geschikt voor velen en komt van een bekend merk. Clinique is namelijk al jaren een van de grootste op het gebied van huidverzorging. Naast deodorants vind je er nog veel meer, variërend van heerlijke parfums, tot verzorgende huidproducten en prachtige make-up.

Wel zal je, zoals je al hebt gezien, je portemonnee moeten trekken voor deze deodorant. Eén van de redenen waarom deze ‘slechts’ op plek nummer vijf terecht is gekomen. Je zal de afweging moeten maken in hoeverre je geld je waard is. Bedenk wel dat de deodorant over de gehele wereld door ontzettend veel mannen is aangeprezen. De deodorant geeft men een fris gevoel en simpelweg een erg goede werking. Veel deodorants blijken niet zo goed te zijn als deze, al hoewel je misschien die heerlijke mannelijke geur zal missen. Je zou kunnen stellen dat de Clinque – Men Anti-Perspirant Deodorant Roll-On een vergeten parel is. Zo bekend is het merk onder mannen niet en zoveel producten zijn er niet voor de mannen onder ons. Het is geen NIVEA, geen Dove, geen merk dat je in elke Nederlandse drogisterij zal tegenkomen.

Conclusie

Afhankelijk van je behoeften, zoals de werking tegen transpireren of een bepaalde geur, zal je een keuze hebben gemaakt. Een keuze uit onze zorgvuldig uitgezochte lijst voor deodorants voor mannen. Merken zoals Dove en Nivea kennen we natuurlijk allemaal, maar denk ook eens aan Clinique of Salt of the Earth. Wat ons betreft kan je het beste gaan voor de deodorant van Hugo Boss, wanneer je niet te veel eisen aan je deodorant stelt. Lees eventueel beoordelingen om erachter te komen of mannen met gelijke wensen tevreden zijn. Experimenteer wat ons betreft met verschillende varianten om te vinden naar wat je op zoek bent. Bij verschillen in variant bedoelen we ook het type deodorant, zoals een spray of stick. Lees, laat je inspireren en vindt de deodorant die jou de hele dag door fris en zelfverzekerd houdt.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik deodorant gebruiken?

Hoe vaak je deodorant gebruikt hangt af van meerdere factoren, waaronder je activiteitsniveau, transpiratiepatroon en persoonlijke voorkeur. Wees er wel van bewust dat je kleding over het algemeen niet een grote fan is van deodorant. Gebruik je veel deodorant, was je kleding dan ook vaker. Het zweet, gemixt met de deodorant bijt zich maar al te graag vast in wat jij je lievelingsoverhemd noemt. Over het algemeen wordt aanbevolen om deodorant dagelijks aan te brengen. Bij voorkeur is dit na het douchen en op een schone, droge huid. Zo blijf je voor de langste tijd wel fris.

Kan ik deodorant direct na het scheren aanbrengen?

Alles kan, maar dat betekent niet dat het wordt aangeraden. Scheren maakt de huid gevoelig en als je er dan deodorant opspuit, dan zal dat je huid niet ten goede doen. Het is beter om even te wachten tot de huid is gekalmeerd, voordat je met je spuitbus in de weer gaat. Omdat het scheren geregeld onder de douche gebeurt, klinkt dit wellicht wat tegenstrijdig. Toch raden we je aan eerst even je ontbijt achter de kiezen hebben en pas dan je oksel verzorgt met wat geur.

Waarom zweten mensen?

Zweten is eigenlijk heel natuurlijk. Je lichaam heeft het nodig om de lichaamstemperatuur te regelen. Het draagt bij aan het afkoelen van het lichaam wanneer je interne temperatuur stijgt. Dit kan al ontstaan door een fysieke activiteit, maar ook bij emotionele stress. Zweet wordt geproduceerd door de zweetklieren in de huid en verdampt vervolgens om warmte af te voeren. Het resultaat: je oksels zijn automatisch wat vochtiger dan gewenst.

Vorig artikel

Hoe is de kilometervergoeding tot stand gekomen?

Volgend artikel

Aanrechtsubsidie: wat is dat?