Zo ga je slim met je telefoon om als je op zakenreis gaat!

Wanneer je veel op reis bent voor werk dan kan het een uitdaging zijn om slim met je telefoon om te gaan qua data en verbruik. Want je wilt natuurlijk wel bereikbaar zijn, maar niet met torenhoge kosten blijven zitten. Nu zijn er op dit gebied wel ontwikkelingen die je hierbij op weg kunnen helpen. Welke dat zijn en hoe je dit slim aanpakt? Lees snel verder. 

Dubbele sim in je smartphone

Allereerst is het in ieder geval niet meer nodig om twee toestellen mee te nemen. Wanneer je de iPhone dual sim optie gebruikt zul je merken dat je gewoon met twee nummers in één telefoon uit de voeten kunt. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer je buiten de EU op reis bent, je een lokale simkaart in je telefoon kunt integreren. Dit nummer kun je dan aan je belangrijkste contacten geven en hiermee kun je dan tegen lokaal tarief bellen en sms’en. Dit is altijd de goedkoopste manier vergeleken met je Nederlandse abonnement gebruiken. Ook kun je dan nog steeds je Nederlandse nummer gebruiken, doordat je dan kunt bellen via WiFi-netwerken. Dat kan dan allemaal vanaf één telefoon waardoor de aanschafkosten zeer laag zijn, een lokale simkaart met data is het enige wat je nodig hebt. 

Nieuwe wetten dankzij de EU

Daarnaast zijn de wetten de afgelopen jaren in ons voordeel veranderd waar het gaat om internationaal gebruik van data. Je kan namelijk binnen de Europese Unie overal met je Nederlandse nummer bellen, sms’en en internetten tegen hetzelfde tarief als dat je in Nederland hebt. Dit is een enorme stap vooruit en zorgt er dus voor dat je geen onverwacht hoge rekeningen meer hebt. De kosten van je Nederlandse abonnement moet je dan wel goed in de gaten houden. Wanneer je namelijk geen ongelimiteerd gebruik van data hebt, kan het wel zijn -doordat je veel van huis bent- dat je meer data gebruikt. Als je dan boven je bundel uitkomt, ben je nog steeds wel veel geld kwijt. Maar binnen de EU zit je dus altijd goed en hoef je niet een andere simkaart toe te voegen.  

Kortom; wanneer jij voor zakelijke doeleinden vaak op reis bent is het slim om vooraf na te denken over hoe je het gaat doen qua data en telefoongebruik. De kosten kunnen meevallen, zeker wanneer je hier vooraf rekening mee houdt door een telefoon aan te schaffen met de optie van dual- en/of e-sim. Dan hoef je alleen een lokale simkaart aan te schaffen en ben je klaar. Het is wel goed om ten allen tijde een Nederlands nummer te houden. Wanneer mensen je dan in noodgevallen echt nodig hebben of voor registratie bij officiële instanties, dan is een Nederlands nummer iets wat heel handig is om wel te hebben. Maar internationaal op reis en bereikbaar zijn; het lijkt steeds makkelijker te worden. Mede dankzij de EU-regelgeving van de afgelopen jaren, zijn consumenten inmiddels beter af dan vroeger. 

Vorig artikel

Hier komt de afkorting ‘bh’ vandaan

Volgend artikel

Waar staat RTP voor bij online gokkasten?