cooked sliced meat

Zo maak je van een barbecue een verrassende culinaire belevenis

Gedurende het voorjaar en de zomer trekt menigeen de barbecue uit de schuur. Zonnig weer met weinig wind en een temperatuur rond 20 graden Celsius is perfect om te gaan barbecueën met familie, vrienden of buren. Maar het ontbreekt nogal eens aan fantasie of er is simpelweg niet veel kennis aanwezig over de mogelijkheden voor dit eetfestijn. Op menig barbecue verschijnen slechts wat eenvoudige vleessoorten zoals je die kunt vinden in de standaard barbecuepakketten van de supermarkten. Zonde, want wie zich verdiept in de opties en alternatieve keuzes maakt, doet zijn gasten (en zichzelf natuurlijk) een groot plezier.

Smaakvolle steak

Hamburgers, kipsaté en braadworsten vind je vaak op barbecues en op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar een smaakvolle steak gaat er natuurlijk ook wel in. De echte vleeskenner zweert bij een sappige tomahawk steak op de barbecue. Dit is een stuk vlees met een mooie textuur en een bijzonder rijke smaak. Het komt uit het voorste deel van de rug van een rund. Omdat een rund aan de voorzijde minder gespierd is, is juist dit vlees extra zacht en mals. Het kenmerkt zich door de mooie marmerstructuur en je kunt het met de juiste kruiden perfect bereiden naar eigen wens. Door de grootte van de tomahawk steak kun je die prima delen met anderen. Tijdens het bereiden van dit vlees op de barbecue komt het uitstekende bot goed van pas als handvat!

Buikspek

Van geheel andere orde is onze volgende aanrader. Uit de buik van een varken is buikspek afkomstig. Dit is een stuk vlees dat zich heel eenvoudig op allerlei manieren laat bereiden. Door het op de barbecue te leggen, krijg het die rokerige smaak die zo geliefd is bij velen. Met buikspek heb je de perfecte combinatie van een mals stuk vlees aan de binnenzijde met daaromheen een knapperige laag, het spek. Je kunt het buikspek aan beide zijden insmeren met zout en kruiden naar keuze. Tijdens het bereiden kun je in de laatste fase bovendien een saus naar keuze aanbrengen met een kwastje. Men gebruikt hiervoor veelal zoete ketjapsaus of barbecuesaus.

Lamsprocureur

Als laatste noemen we de lamsprocureur, een stuk vlees zonder been dat afkomstig is uit de nek van een lam. Dit een zachte doorregen vleessoort, dat je heel goed op een lage temperatuur kunt laten garen. Heerlijk sappig, dus een absolute topper!

Vorig artikel

De Eigenaar van Kleertjes.com: Achter de Schermen van een E-commerce Succesverhaal

Volgend artikel

De Opkomst van Snapchat: Een Diepgaande Blik op Zijn Populariteit