brown wooden cabinet beside white wooden chair

Timber trends: houten inspiratie voor een stijlvolle make-over

Het is zo dat we tegenwoordig veel meer thuis zijn. De afgelopen jaren is het namelijk heel normaal geworden om vanuit huis te werken. Dus, het is superbelangrijk om het thuis gezellig te maken, vooral nu in de winter. Perfecte tijd voor een make-over, toch? In dit artikel geven we je wat coole ideeën voor een stylish make-over met veel hout en andere natuurlijke spulletjes. Voor je het weet ga je hout kopen om meer natuurlijke elementen toe te voegen in je woning.   

De kracht van planten

Een makkelijke manier om meer natuur in je huis te brengen is door wat huisplanten neer te zetten. Het is niet alleen supergezellig, maar planten zorgen ook nog eens voor extra zuurstof en geven je huis een natuurlijke uitstraling. Zo maak je het thuis echt knus en fris! En weet je wat nog meer? Ze zijn ook nog eens goed voor je humeur.  Mocht je zorgen hebben over de verzorging, dan zijn er meer dan genoeg beginners opties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een Monstera plant. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en doet het heel goed in vele verschillende lichtomstandigheden.    

Hout in de woonkamer

Een van de gemakkelijkste manieren om meer stijlvolle natuur toe te voegen aan het interieur is door gebruik te maken van hout. Houten vloeren geven een totaal andere indruk dan stenen vloeren bijvoorbeeld. Ook houten meubelen zijn ideaal voor dit doeleinde. Als je graag met handen werkt dan kun je er ook voor kiezen om meubels zelf te maken. Voor veel mensen is houtbewerking een hobby die ze met liefde beoefenen. Voor goed hout ga je naar een lokale houthandel.  

Natuur accessoires

Niet alleen de grote aspecten van je interieur maar ook de kleinere versieringen, de accenten kunnen een natuurlijke sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan leer en steen of houten kunstwerken. Ook houten schilderij frames kunnen een toevoeging zijn. Het is aan te raden om bij elk aspect van de make-over de vraag te stellen. Op welke manier kan dit een natuurlijk element toevoegen aan het interieur? De natuur is ook niet perfect symmetrisch. Een goede balans vinden tussen gezelligheid en een asymmetrische inrichting zonder dat het rommelig wordt is ideaal. Je zult altijd nieuwe inspiratie vinden en het is belangrijk om ook te benoemen dat bij een make-over vaak het niet in een keer af hoeft te zijn. Na de grote beslissingen kun je nog een jaar of zelfs langer bezig zijn met details aanbrengen in jouw droominterieur. 

Vorig artikel

Dier & design: de leukste accessoires voor jouw huisdier

Volgend artikel

De beste inspiratie voor een echt mannenweekend