Gadgets voor mannen: een RC auto

Op zoek naar een échte gadget voor mannen? Kijk eens naar een RC auto, zoals de Rustler Traxxas. Dit is een van de meest verkochte modellen van de afgelopen jaren en wordt in meerdere uitvoeringen aangeboden. Het gaat hierbij niet om de speelgoedauto’s waarmee je vroeger wellicht speelde; dit zijn bijzonder krachtige, stijlvol ontworpen radiografisch bedienbare voertuigen. Voor de Rustler van het Amerikaanse Traxxas geldt bijvoorbeeld dat deze onder meer als een 4X4 wordt aangeboden. Het robuuste ontwerp maakt dat deze modellen tegen een stootje kunnen; ideaal voor bijvoorbeeld in het bos of een andere minder vlakke ondergrond. Wist je dat er verspreid door het land meerdere clubs zijn, waarvan leden het regelmatig tegen elkaar opnemen tijdens een race met hun RC auto’s? Kijk zelf ook eens of een RC auto wat voor je is! In dit artikel lees je er meer over. 

RC auto’s worden in tal van verschillende modellen aangeboden 
Makkelijk zal de eerste aankoop van je RC auto niet zijn. Het aanbod aan modellen is bijzonder groot. Naast de Rustler die eerder in dit artikel al genoemd werd, kan ook de Traxxas XRT het overwegen waard zijn. Als producent biedt het Amerikaanse Traxxas betrouwbare, krachtige modellen op afstand bestuurbare auto’s aan. Het is niet voor niets dat deze RC auto’s geliefd zijn onder een breed publiek. De XRT van Traxxas is aanmerkelijk krachtiger dan de Rustler. Dit valt terug te zien in de prijs van de modellen, die worden aangeboden voor een bedrag boven de duizend euro. Een XRT is gebouwd voor het absolute snelheidswerk. Je merkt het onder meer aan het bedieningsgemak van de RC auto. Daarnaast zijn deze auto’s voorzien van speciale racebanden, die je een goede grip op de ondergrond bieden. 

Circuits voor het racen met een RC auto 
Eerder werd al genoemd dat er in Nederland meerdere clubs zijn, waar je jezelf bij aan kunt sluiten als je over een RC auto beschikt. Wist je echter ook dat sommige van deze clubs over een eigen circuit beschikken? In de Randstad, het gebied tussen Rotterdam, Amsterdam en Utrecht vind je vier van deze circuits. Schaf een RC auto online aan, om er vervolgens een bezoek aan te brengen voor jouw eerste race. 

Je hoeft logischerwijs niet per definitie naar een circuit om je RC auto te kunnen gebruiken. Alternatief is zelf een parcours in de straat of bijvoorbeeld je tuin uitzetten. 

Vorig artikel

Een ware heer in de keuken: tips voor stijlvol koken

Volgend artikel

De voordelen van de Yggdrasil casino software