Fijn thuiswerken? Deze investeringen zijn het waard! 

Van de altijd thuiswerkende ZZP’er tot de hybride werknemer, er zijn vele variaties waar het gaat om thuiswerken, maar we doen het meer dan ooit. Enerzijds doordat de ogen van veel werkgevers (en werknemers!) zijn geopend ten tijde van een aantal lockdowns. Anderzijds ook door de technologische ontwikkelingen wat tot het ‘nieuwe werken’ heeft geleid. Maar nu thuiswerken echt een blijvertje is gebleken, is het ook goed om hier de nodige investeringen in te doen. Deze zullen zowel je effectiviteit als werkplezier ontzettend doen toenemen. Welke investeringen de kosten meer dan waard zijn? Lees snel verder. 

Goed internet 

De basis van thuiswerken is natuurlijk het internet, zonder goed internet is het onbegonnen werk. Nu zijn er tegenwoordig diverse manieren van internet, van het gewone netwerk in de ‘lucht’ door middel van WiFi, tot super snelle glasvezel netwerken. Vooral die laatste is een aanrader. Het voordeel van glasvezel ten opzichte van zijn concurrenten is namelijk groot. Zo is er qua snelheid geen beter netwerk op dit moment en dit merk je vooral bij het even snel up- als downloaden van films en series. Het is daarnaast ook zeer stabiel en betrouwbaar internet, en het is van hoge kwaliteit. En nu duurzaamheid steeds meer een thema wordt, is het ook goed te weten dat dit het milieuvriendelijkste netwerk van alle opties is. Dus goed internet, de basis voor een succesvolle thuiswerk situatie.  

Ergonomie 

In het kantoor van vandaag de dag is er veel aandacht besteed aan ergonomie. Van een stabureau tot een verantwoorde stoel. Thuis is de verleiding toch al snel groot om op de bank te gaan werken, of gewoon lekker aan de keukentafel. Voor een paar uur en misschien een dag is dit een prima optie, maar hele werkweken zo doorbrengen gaat vroeg of laat zorgen voor klachten. Hoe je dit ondervangt? Door te investeren in een echt goede werkplek, inclusief ergonomisch verantwoorde stoel en tafel. Iets wat je moet regelen vóórdat je klachten krijgt.  

De vibe 

Een hele werkdag doorbrengen op een inspiratieloze plek zorgt er niet voor dat je volop gemotiveerd aan je dag begint. Het is daarom aan te raden om echt een leuke, inspirerende werkplek te creëren voor jezelf. Van een fijne kleur op de wand tot een leuk mok voor koffie, het zijn soms de kleine investeringen die een groot resultaat opleveren. Het is misschien zelfs iets wat via het onbewuste verloopt, maar wel iets waar je het effect van gaat merken. Bij de vibe hoort ook het onderdeel rust. Ga niet in een ruimte zitten zoals de woonkamer waar ook kinderen series kijken of huiswerk maken. Dit gaat je alleen maar afleiden of zelfs voor enorme irritatie zorgen.  Kortom, thuiswerken is qua reistijd en reiskosten ontzettend fijn, maar het is niet zo dat het totaal geen aandacht en investeringen kost. Met een paar kleine zaken kan je al een groot resultaat bereiken. Iets waar je jezelf later dankbaar voor bent en er tevens voor zorgt dat de tijd voorbij vliegt! 

Vorig artikel

Geld verdienen als medisch proefpersoon: is dat gevaarlijk?

Volgend artikel

7 Tips om een mooi cadeau voor mannen te vinden