white and brown kitchen cabinet

Bekijk welk type keuken het best bij jou past.

Keukens zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt het zo gek niet verzinnen, voor alle huishoudens is er wel een passende keuken. Al deze keuzes zijn natuurlijk leuk, maar hoe weet je welke keuken wat voor jou is? In dit artikel zetten wij een aantal typen keukens op een rijtje om de keuze voor jou makkelijker te maken.

De Scandinavische keuken.

Ben je een liefhebber van lichte kleuren en minimalistisch design? Dan is een Scandinavische keuken de way to go! Met een Scandinavische keuken maak je gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen of hout. Met het minimalistisch design streef je met deze inrichting naar een functionele en esthetische keuken.

Een kookeiland als keuken.

Wanneer je woonkamer verbonden is met de keuken is het wellicht een idee om een kookeiland te overwegen. Een kookeiland is een vrijstaande keuken in het midden van de ruimte. Het voordeel van een kookeiland is dat het extra werkruimte in de keuken creëert, omdat je volledig rond de keuken kan lopen en werken. Daarnaast kan het naast een keuken ook fungeren als een eetbar, waardoor het kookeiland multifunctioneel is.

De industriële keuken.

Ben je meer fan van een ruwe uitstraling en materialen als baksteen en metaal? Dan is de industriële keuken wat voor jou! Gebaseerd op industriële ruimtes maakt dat deze keuken bestaat uit onafgewerkte materialen, zichtbare leidingen en open ruimtes.

De houten keuken.

Bij een houten keuken wordt veelal gebruikgemaakt van hout in het ontwerp. Denk hierbij aan kasten, werkbladen of andere onderdelen van de keuken die allemaal van hout zijn gemaakt. Je kunt er hier voor kiezen om gebruik te maken van verschillende soorten hout of overal dezelfde soort hout. Deze stijl keuken geeft een warme uitstraling en is toe te passen in allerlei verschillende interieurstijlen, van erg modern tot aan de klassieke stijl.

De moderne keuken.

De moderne keuken is perfect voor jou wanneer je houdt van een strak design. Bij een moderne keuken heb je strakke lijnen in het design, er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige vormen en look and feel is erg modern door materialen als glas en roestvrij staal. 

Met alle verschillende typen keuken is het verstandig om online keuken inspiratie op te doen zodat je een duidelijk beeld hebt van alle typen keukens. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt voor jouw nieuwe keuken.

Vorig artikel

Op deze manieren blijft je cholesterol op peil

Volgend artikel

De voordelen van vers vlees voor de gezondheid van je kat