boats on river between buildings

Amsterdam voor avonturiers: spannende activiteiten in de stad

Heb je binnenkort een uitje naar Amsterdam gepland? En bezoek je de stad liever niet zoals iedere toerist dat doet? Dan is het een goed idee om buiten de gebaande paden te gaan en op zoek te gaan naar de minder bekende pareltjes. Eén ding is zeker, ook dan ga je een geweldige tijd hebben in de hoofdstad van het land. Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan, lees je hier.

Verken de vele gezellige buurten van de stad 

Amsterdam heeft tal van gezellige buurten die zeker het ontdekken waard zijn. Probeer het centrum en plekken zoals de Dam daarom over te slaan en verken in plaats daarvan de Negen Straatjes, Zuid of Oost. Je maakt kennis met het gezellige lokale leven en ontwijkt de hordes toeristen. Of strijk met een groep vrienden gezellig een keer neer in het Vondelpark. Vooral tijdens de lente en de zomer bruist het hier van het leven. Geniet van een lekker drankje en beleef Amsterdam op een relaxte manier.

Start de dag lekker relaxed met een kopje koffie 

Een dag in Amsterdam kan aardig wat energie kosten. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om regelmatig even een rustpauze in te lassen. Start de dag bijvoorbeeld in alle rust met een kopje koffie in een van de coffeeshops Amsterdam Zuid. Dit is de ideale uitvalsbasis om een sfeervol gedeelte van de stad te ontdekken. Ideaal per fiets of door met de tram door de stad te reizen. Flaneer in het weekend over de Albert Cuypmarkt, borrel in de Jordaan of kijk je ogen uit in de PC. Hooftstraat. Je gaat je hier geen enkel moment vervelen.

Doe alvast wat onderzoek naar culinaire hotspots in de stad 

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je eenmaal in de stad nog op zoek moet gaan naar leuke plekken om te borrelen of te eten. Voorkom dat je hier erg veel tijd aan kwijt gaat zijn door van tevoren alvast het nodige onderzoek te doen. Bekijk bijvoorbeeld een aantal culinaire hotspots in een paar trendy wijken, of zoek naar een algemene keuken door de hele stad. Zo barst Amsterdam bijvoorbeeld van de Spaanse en Italiaanse restaurants, maar ook voor fine dining zit je hier helemaal goed. Lees hier meer over Coffeeshop in Amsterdam en doe de nodige inspiratie op voor je volgende bezoek aan de stad.

Vorig artikel

De perfecte mix van comfort en stijl in zorgjassen voor ziekenhuispersoneel

Volgend artikel

Process Mining: het geheim achter efficiënte bedrijfsprocessen