Three Assorted Clear Glass Perfume Spray Bottles on Brown Wooden Surface
/

Mannen opgelet: 4 tips voor een snellere ochtendroutine! 

Ken je dat? Dat je altijd tijd tekort lijkt te komen? Dat je al vanaf dat je opstaat achter de feiten aanloopt? Dan ben je zeker niet alleen. Soms zouden we willen dat we meer uren in een dag konden proppen.  Er zijn gelukkig wel manieren om te voorkomen dat de dag al stressvol begint. Een snelle ochtendroutine maakt al groot verschil. Als jij goed voorbereid de dag begint, zorgt dat voor meer zelfvertrouwen, geluk én productiviteit. Maar wat is de beste ochtendroutine voor mannen? Waar begin je? Hieronder volgen vier tips die hierbij kunnen helpen. 

1. Haal alles in huis wat je nodig hebt 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het laatste wat je wilt is dat je er in de ochtend achter moet komen dat je parfum op is, de tube tandpasta nog maar een restje bevat of dat je scheermesjes volledig bot zijn.  Begin daarom met inventariseren. Wat heb je nodig om de dag goed te beginnen en jezelf te verzorgen? Wat heb je nu al in huis en welke dingen zijn goed om alvast een voorraad van in te slaan? Koop bij voorbeeld parfum voor mannen op deal.nl. Zo betaal je nooit teveel en kan je direct een voorraadje inslaan.  Dat voorkomt dat je misgrijpt in de vroege ochtend en de dag direct stressvol begint. 

Haal niet alleen alles in huis wat je nodig hebt, maar leg ook alles al klaar in de avond. Zo kan je de ochtend direct goed starten en hoef je nergens lang naar te zoeken. 

2. Wees consistent 

Merk je dat je de dag relaxter begint als je iets eerder opstaat? Maar is het elke ochtend weer een gevecht tegen jezelf als de wekker afgaat? En snooze je er vervolgens op los om uiteindelijk weer gehaast de dag te beginnen? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Je brein blijft graag bij het oude. Daarom is het belangrijk om consistent te zijn. In het begin zal het lastig zijn om eerder op te staan, maar hoe meer je het doet, hoe makkelijker het uiteindelijk zal worden. 

3. Gebruik de juiste spullen 

Het is een illusie om te denken dat mannen minder verzorgingsproducten nodig hebben dan vrouwen. Ook mannen hebben maat bij de juiste producten. Denk aan een goede bodylotion, parfum en natuurlijk fijne scheermesjes. Scheren is voor veel mannen een tijdrovend klusje. Met gilette scheermesjes maak je deze klus echter niet alleen eenvoudiger, maar kun je dit ook sneller uitvoeren. Investeer daarom zeker in kwalitatieve producten om te voorkomen dat je hier onnodig veel tijd aan kwijt bent. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar is het eindresultaat ook veel mooier. 

4. Besteed een deel van je tijd aan fysieke beweging 

In de ochtend leg je de basis voor hoe jij je die dag voelt. Reserveer daarom een deel van de tijd in de ochtend aan fysieke beweging. Dat hoeft maar een kwartier te zijn. Denk aan het maken van een wandeling, hardlopen of het volgen van een online work-out. Dit kost nauwelijks tijd en zorgt ervoor dat jij de dag fitter begint en ook nog eens gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging komt. 

Vorig artikel

Slimme tips bij het kopen van een nieuwe auto

Volgend artikel

Jezelf leren kennen door een innerlijke reis te maken