Is het verstandig om geld te investeren in een stacaravan in 2024?

In de laatste tien jaar zijn er steeds meer bedrijven en investeerders die interesse tonen in het bouwen van recreatiewoningen, zoals stacaravans en chalets. Deze partijen gaan op zoek naar bedrijven zoals Stekelbos, omdat ze hierin een goede kans zien om geld te verdienen. Dit soort woningen leveren vaak een stabiel inkomen op. Deze trend is vooral zichtbaar nu de economie onzeker is, omdat deze huizen een goedkopere woonoptie zijn en gewoon super rendabel zijn als investering.

Ongevoelig voor inflatie 

Mensen zeggen vaak dat stacaravans en de parken waar ze staan goed bestand zijn tegen economische crises. Dit is logisch als je bedenkt hoe moeilijk het is om betaalbare huizen te vinden (niet alleen in Nederland). Stacaravans behouden hun waarde, zelfs in moeilijke tijden, omdat er dan meer vraag is naar goedkopere woonruimte. Daarom zijn ze een slimme keuze voor wie op de lange termijn wil investeren. Ze zijn misschien zelfs een betere en goedkopere optie dan wat de huidige woningmarkt biedt.

Vaarwel hypotheek

Als je een stacaravan koopt, word je meteen eigenaar. Zo heb je niet de last van een hypotheek die je je hele werkende leven achtervolgt. In een stacaravan heb je direct na aankoop je eigen plek, zonder zorgen over onderhoud van de grond en onroerendgoedbelasting. Daarnaast zijn in de meeste gevallen de huurkosten voor het stallen van je stacaravan inclusief services als water, riool, afvalverwerking en recycling.

Plug and play

In een mobiel huis, zoals een stacaravan, heb je ook niet te maken met grote verbouwingen. Alles is super snel en eenvoudig te plaatsen. Een stacaravan komt meestal direct uit de fabriek en is al voor zo’n 90% klaar. Alle benodigdheden zijn al ingebouwd. Dit scheelt je veel tijd en moeite, en is ook beter voor je gemoedstoestand. Je hoeft dus niet lang meer eindeloos te klussen en kunt dus meer tijd doorbrengen met je familie of gewoon genieten van je investering wanneer je deze verhuurt.

Je hoeft niet in te boeten op je levensstandaard

Mobiele huizen van nu, zoals stacaravans of chalets, hebben net zoveel verschillende stijlen en indelingen als normale huizen. Ze zijn even veilig en zuinig in energiegebruik.Je kunt ze zelfs nog makkelijker energiezuinig inrichten dan een normale woning, mede omdat je niet zoveel nodig hebt. Kijk ook maar eens naar “tiny houses” of busjes die als huis zijn ingericht. Je komt er dan achter dat er veel leuke en kwalitatief goede opties zijn. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. Mobiele huizen zijn een goedkopere keuze vergeleken met gewone huizen, vooral nu de huizenprijzen blijven stijgen. Het is ook een slimme investering, want iedereen heeft een plek nodig om te wonen (of een goedkope plek om op vakantie te gaan).

Vorig artikel

De Opkomst van Snapchat: Een Diepgaande Blik op Zijn Populariteit

Volgend artikel

Een klein kerstdiner gezellig maken, hoe doe je dat?