person throwing confetti

Help, ik (een man) ben jarig! Wat doe ik met mijn verjaardag?

Gefeliciteerd! Je bent jarig, maar je bent ook een man die zich afvraagt hoe je deze speciale dag het beste kan vieren. Zelf heb je er niet heel erg veel zin in, maar vrienden en familie verwachten eigenlijk toch wel dat je het gaat vieren. Geen stress, want in deze blog zullen we je voorzien van waardevolle tips en ideeën om je verjaardag onvergetelijk te maken.

Persoonlijke activiteiten

We informeren je eerst over de dingen die je zelf kan doen op je verjaardag en wat je kan doen ter voorbereiding van de viering. Allereerst beginnen we met een onderdeel dat door anderen veelal wordt vergeten, namelijk zelfreflectie.

#1 Zelfreflectie

Op je verjaardag is het belangrijk om even stil te staan bij je leven. Denk na over je doelen, behaalde prestaties en wat je hebt geleerd in het afgelopen jaar. En, niet te vergeten, wat zijn je dromen voor de toekomst? Hoe ga je dit bewerkstelligen? Je verjaardag leent zich bij uitstek voor een activiteit als deze. Het is een manier waarop je je verjaardag toch nog een beetje zinvol maakt (tenminste, voor jezelf dan).

#2 Plan een feestje

Als je dan toch een feestje plant, doe het dan meteen goed. Nodig vrienden en familie uit voor een gezellige bijeenkomst en stel je verlanglijstje samen door de inspiratie, die je op Bigsellers.nl opdoet. Een beetje muziek, lekker eten en drinken (wat dacht je van een cateraar?) en herinneringen die een leven lang meegaan. Klinkt goed, toch? Jouw verjaardag wordt de activiteit van het jaar!

Wat kan een ander voor je doen?

Jij bent de jarige en we begrijpen heus wel dat je niet alles op jezelf wil laten aankomen. Jij bent tenslotte het middelpunt van de dag, dus waarom zou je alles zelf moeten doen? Goede vraag! Vraag je partner/ vrienden of familielid om je te helpen bij de volgende activiteiten.

  • Uitnodiging: jijzelf kan misschien wel een uitnodiging schrijven, maar onthouden wie nou wel of niet en hoe laat komt, is je allemaal wat te veel van het goede. Wellicht dat één iemand uit je directe omgeving deze rol op zich kan nemen!
  • Versieren: een ruimte die aangekleed is met ballonnen en slingers ziet er meteen een stuk feestelijker uit. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald thema (een kleur/ onderwerp) en maak er letterlijk een feestje van!
  • Cadeaus: verrast worden is veel leuker dan zelf met een verlanglijst aankomen. Laat je gasten maar even zweten door wat ze moeten geven. Cadeaus voor mannen zijn soms wat lastig te verzinnen.
  • Verjaardagstradities: afgezien van de main party is het een Nederlandse traditie om te trakteren wanneer je jarig bent. Maar, op een volwassen leeftijd gebeurt dit steeds vaker andersom. Dus, bijvoorbeeld je collega’s regelen iets lekkers voor op je verjaardag. Om dubbele traktaties te voorkomen en informeer je naar of er wellicht iets geregeld wordt.

Zo zie je maar weer, je hoeft écht niet alles zelf te doen op je verjaardag!

Conclusie

Jij hebt dan geen last van een melancholisch gevoel op je verjaardag, maar of je er nou echt zin in hebt, laat je ook maar in het midden. Toch ben je door de tips in onze blog er wel van overtuigd geraakt dat het niet zo erg hoeft te zijn als je wellicht dacht. Dus, geniet, vier feest en laat je lekker verwennen. Wij wensen je alvast een fijne verjaardag toe!

Vorig artikel

Het belang van transcriptie in de moderne wereld

Volgend artikel

Het cruciale belang van sociale media voor bedrijven